CONCURS DE ESEURI „Lumina artei”

CONCURS DE ESEURI „Lumina artei”

Revista Art Out, publicație de top în domeniul cultural-artistic din Romania, în parteneriat cu Colegiul Național Grigore Moisil invită toți liceenii să participe la concursul de creație literară „Lumina artei”.

vizual_concurs

Elevii claselor IX – XII sunt invitaţi să participe la concursul NAȚIONAL de creație Art Out cu tema Lumina artei. Așteptăm un eseu liber, sincer, creativ pe aceasta temă. Specificatii: font Times New Roman, 12, la 1, 5 rânduri, margini de 2, 5 – text de 1-2 pagini, redactat cu diacritice.
Cei 10 elevi calificați din prima etapă vor participa la o a doua etapă, în care vor redacta un eseu liber, cu aceleași norme de mai sus, având ca sursă de inspirație o creație artistică modernă, care va fi aleasă de redactorii revistei Art Out.
Eseul trimis (în ambele etape) va fi însoțit de următoarele informații, scrise în email, (nu în documentul trimis spre evaluare): numele, prenumele, clasa, unitatea școlară, numele profesorului coordonator, emailul elevului și telefonul acestuia.
Trebuie amintite următoarele: un profesor poate coordona cel mult trei lucrări, lucrările vor fi corectate de un juriu format din doi profesori diferiți de unitatea de învățământ din care provine lucrarea participantă și din un redactor al revistei Art Out. Pentru prima etapă termenul limită este de 17.01.2015, pentru cea de-a doua fiind 24.01.2015.
Menționăm că nu vizăm cronici literare, nici texte narative, sau descriptive, eseul având preponderent un caracter reflexiv.
Se vor acorda urmatoarele premii: premiul I, premiul II, premiul III, menţiune şi premiul popularităţii.
Revista Art Out va premia cele mai bune eseuri prin publicarea lor şi prin oferirea de internshipuri in redactia Art Out.
Finalistii vor fi premiaţi şi cu invitații gratuite la film, teatru, cărți, produse handmade şi multe alte surprize pe măsură.
Fiecare participant (elev sau cadru didactic) va primi o diplomă de participare.
Criteriile de jurizare sunt: alegerea unui titlu pertinent, calități generale ale stilului, expresivitatea limbajului, creativitate în expunerea ideilor, susținerea lor prin exemple, explicații pertinente.
Persoana de contact este prof. Alexandra Dragomirescu, lucrările se vor trimite pe adresa alexandra.dragomirescu@gmail.com.

Succes, vă așteptăm!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »