Scena din unt din Primul Război Mondial

Medicii militari ajută un soldat într-o scenă epică, făcută în totalitate din unt.

Nu pot să cred că e unt: un bucătar creează cu ajutorul untului o scenă din Primul Război Mondial

Un bucătar a creat o scenă din Primul Război Mondial – comestibilă.

Medicii militari ajută un soldat într-o scenă epică, făcută în totalitate din unt.
Medicii militari ajută un soldat într-o scenă epică, făcută în totalitate din unt.

Vipula Athukorale din Leicester, a câştigat a doua medalie de aur la Cupa Mondială de Gastronomie cu opera sa uimitoare.

image034

A lucrat la ea vreme de trei săptămâni. Impunătoarea sculptură a fost realizată din 24 kg de margarină pentru copt, bătută cu mixerul. Vipula a ales să creeze această operă pentru a marca 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Totodată, a realizat-o în semn de recunoştinţă pentru tatăl său, fost locotenent general în armata din Sri Lanka, acum ieşit la pensie, şi cadet la Sandhurst în anii ‘50.

Personajele înfăşişate îşi arată durerea, compasiunea, frustrarea şi furia. Vipula, originar din Sri Lanka, a abandonat şcoala  la 18 ani pentru a urma o carieră în management hotelier, însă adevărata sa pasiune este sculptatul în unt: „Am fost mereu bun la asta. Vine din pasiunea mea pentru artă din timpul şcolii. Sunt mulţumit că am câştigat o medalie de aur pentru echipa britanică. Vreau să îi mulţumesc pe această cale directorului restaurantului Indigo. Nu aş fi putut concura fără sprijinul restaurantului.” A lucrat în hoteluri de top, peste tot în jurul lumii: Bahrain, Marea Britanie sau Irak, şi, pe măsură ce hotelurile s-au extins, aşa a făcut şi el cu sculpturile lui. A câştigat prima medalie în 2010, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg cu o scenă stradală din epoca victoriană. Anul viitor va participa la Olimpiada Culinară, care va avea loc în Erfurt, Germania.

Sursa: http://www.catersnews.com/stories/art-tech/i-cant-believe-it-is-butter-chef-creates-stunning-world-war-one-battlefield-out-of-butter/

Elisa Maxim

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »