Picturi cu elemente din „Războiul Stelelor”

Vechi picturi, noi speranţe: un pictor adaugă lucrărilor clasice elemente din „Războiul Stelelor”

Un artist readuce în actualitate picturile clasice, adăugându-le elemente din „Războiul Stelelor”. David Hamilton, în vârstă de 50 de ani, îşi pune o amprentă unică asupra unor lucrări precum cele ale lui Monet, Munch, Rembrandt sau Van Gogh.

Ideea i-a venit în timp ce răsfoia un album de artă. Talentatul artist, originar din Livingston, Scoţia este fan „Războiul Stelelor” şi s-a gândit că ar fi amuzant să îl vedem pe Cavalerul Furtunii (Stormtrooper) într-una dintre picturile clasice. A introdus personajul în „Plugar. Lev Tolstoi la arat” a lui Repin. David a decis ca luna următoare să creeze mai multe astfel de opere, editând însă o singură pictură a unui artist.

Chiar dacă este mare fan “Războiul Stelelor”, consideră că ar fi hilar să ştirbească din măiestria unor mari opere.

„Am decis să folosesc doar o operă a unui artist în care mi se pare că s-ar potrivi un personaj din «Războiul Stelelor». Chiar dacă a fost un efort imens, nu mi s-a părut decât o modalitate plăcută de a-mi petrece timpul liber. «Războiul Stelelor» a reprezentat o parte importantă din viaţa mea – a apărut pe când aveam 12 ani şi a schimbat totul pentru mine. Pe dinăuntru, sunt acelaşi băiat de 12 ani.”

image029

Sursa: http://www.catersnews.com/stories/art-tech/old-paintings-new-hope-artist-adds-star-wars-elements-to-classic-paintings/

Elisa Maxim

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »