Romeo si Julieta la Opereta Bucuresti

Romeo si Julieta – un musical extraordinar pe scena
Teatrului de Opereta si Musical Bucuresti

Am invatat ca dragostea poate fi inteleasa si traita si altfel. Muzicalul „Romeo si Julieta”, productie a Teatrului de Opereta si Musical Bucuresti a fost cea mai buna ocazie de a intelege dragostea altfel, prin prisma rasturnarilor de situatie pe care un astfel de spectacol il propune.
Piesa impresioneaza prin viziunea actuala asupra temei, fiind fara indoiala cel mai modern spectacol la care am avut ocazia sa asist pana acum pe scenele bucurestene. Astfel, mijloace tehnice sunt puse in joc pentru crearea unor emotii de neuitat. Acrobatiile cu foc isi vad imbinarea armonioasa cu jocurile de lumini si schimburile rapide ale decorurilor, intr-o poveste puternica si sensibila in acelasi timp.
Asa cum afirma si domnul Razvan Ioan Dinca, Director General al Teatrului de Opereta si Musical Bucuresti, „Romeo si Julieta” raprezinta primul musical pop-rock montat de o institutie profesionista de teatru musical din Romania.
Cea mai cunoscuta poveste de dragoste din intreaga lume isi vede adaptarea si transpunerea in actualitate, fiind promisiunea indeplinita a unui spectacol care anima publicul, impunandu-se ca o performanta istorica pentru Romania.


Musicalul „Romeo et Juliette: de la Haine a l’Amour” (Romeo si Julieta: de la Ura la Dragoste) nu se abate de la intriga originala, insa o adapteaza, transformand firul epic si personalitatea personajelor in conformitate cu realitatea sociala contemporana. Protagonistii (actorii George Papagheorghe, Lucian Ionescu, Diana Nitu si Cristina Bleandura) sunt tineri ai zilelor noastre care traiesc o poveste de dragoste general valabila, care ar putea fi plasata oriunde in lume.
Ritmurile de pop-rock si limbajul incarcat in elemente de argou si aluzii catre o senzualitate si sexualitate profunda fac spectacolul accesibil noii generatii.
Musicalul omonim creat de Gerard Presgurvic, dupa piesa lui Shakespeare, a avut premiera pe 21 ianuarie 2001 la Paris. Cunoscand un succes imens dupa numai un an de la premiera, productia a fost prezentata aproape fara intrerupere in intreaga lume.
Despre aceasta adaptare moderna, Gerard Presgurvic spunea: „Este cea mai romantica si tragica piesa din istoria literaturii. Este greu sa gasesti un subiect mai bun pentru un musical bun. Are toate ingredientele necesare: ura, dragoste, neintelegere, destin, moarte, nunta, libertate. Dincolo de toate acestea, am incercat sa folosesc povestea pentru a descoperi sentimente noi, dar universal valabile, in mine si in ceilalti.”
Scopurile si intentiile autorului sunt pe deplin implinite in cadrul spectacolului de pe scena bucuresteana. Urmarind dezvoltarea firului epic prin redarea exceptionala a povestii de catre actori si muzicieni remarcabili.

Prin spectacolul oferit de catre Teatrul de Opereta si Musical Ion Dacian din Bucuresti traim dragostea intens, extatic, tragic si cu umor in acelasi timp. Empatizam cu personajele si ne transpunem in decorul atent ales. Eliminam prejudecatile care ne confereau o alta perceptie asupra celebrei povesti si patrundem intr-un univers feeric, unde vraja consta in emotii traite din plin.
„Romeo si Julieta” ramane un musical absolut impresionant prin toate elementele sale si un spectacol pe care trebuie sa il vedeti.

Laura Lucia Mihalca

Fotografii publicate cu acordul Teatrului Ion Dacian.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »