Premiul pentru Excelenta Curatoriala 2011

 

Premiul pentru Excelenta Curatoriala 2011-

Centrul Pentru Studii Curatoriale la Bard College

 

       Centrul Pentru Studii Curatoriale la Bard College (CCS Bard) isi prezinta anul acesta al 14-a premiu annual pentru excelenta curatoriala catre 2 curatori- Helen Molesworth, Curator Sef la Institutul de Arta Contemporana (ICA) Boston si Hans Ulrich Obrist, Codirector de Expozitii si Programe si Director de Proiecte Internationale la Galeria Serpentine, Londra. Prestigioasele premii vor fi inmanate la o gala pe data de 13 Aprilie 200 la Capitale, New York.

       Desi Molesworth si Obrist se concentreaza pe metodologii curatoriale foarte diferite, ei impartasesc o dedicatie pentru cautarea artistilor contemporani, scolarizare si dialog public. Prin eforturile lor consistente si expozitiile inovative, atat Molesworth cat si Obrist au fost un sprijin profund in promovarea artei si expozitiilor ca participanti vitali in constituirea sferei publice.

Despre premiu

       In fiecare an Centrul Pentru Studii Curatoriale celebreaza realizarile individuale ale unui curator ale carui contributii de durata au modelar modul in care concepem noi azi expozitiile. Laureatul este selectat de un juriu independent format din curatori, artisti si directori de muzee. Castigatorii acestei distinctii ii include pe: Harald Szeemann (1998), Marcia Tucker (1999), Kasper König (2000), Paul Schimmel (2001), Suzanne Ghez (2002), Kynaston McShine (2003), Walter Hopps (2004), Kathy Halbreich and Mari Carmen Ramírez (2005), Lynne Cooke and Vasif Kortun (2006), Alanna Heiss (2007), Catherine David (2008), Okwui Enwezor (2009), si Lucy Lippard (2010).

Helen Molesworth

       Helen Molesworth este curatorul sef la Institutul de Arta Contemporana (ICA) Boston. Anterior sefa Departamentului de Arta Moderna si Contemportana, precum si Curator de arta contemporana la Muzeul Harvard de arta, a prezentat o expozitie de fotografie de Moyra Davey si ACT UP NY. Din 2002 pana in 2007 a fost curator sef la Centrul Expozitional Wexner. Este autoarea numeroasor articolere si scrierile ei au aparut in publicatii precum Artforum, Art Journal, Documents, si October. In prezent lucreaza la o expozitie de arta din anii 1980.

Hans Ulrich Obrist

       Hans Ulrich Obrist, nascut in Zurich, Elvetia, este Codirector de Expozitii si Programe si Director de Proiecte Internationale la Galeria Serpentine, Londra. El a fost, de asemnea, curator la Muzeul de Arta Moderna a Orasului Paris. El a curatoriat sau co-curatoriat peste 200 de expozitii si bienale in Europa, Statele Unite, Asia si Africa.

 

Sursa: http://www.bard.edu/ccs/

Traducere: Cosmina Simona Mihalca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »