Colectiile Castelului Gourdon

 

 

 

 Colectiile Castelului Gourdon
ART NOUVEAU – ART DECO – MODERNISM 
 
   Una dintre cele mai bune colectii private de design si arta decorativa a inceputului de secol 20 este scoasa la vanzare. Licitatia are loc pe 29,30 si 31 martie 2011 la Palatul Tokyo in Paris.  Colectia este estimata sa ajunga la o valoare de 40-60 milioane de euro.
      Gazduita in spectaculosul castel medieval din Gourdon, colectia de capodopere se axeaza pe clasicismul Art Deco si aparitia modernismului in Franta.
      Colectia este compusa din peste 500 de opere exceptionale ale lui  Louis Majorelle, Maurice Bouval, Emile-Jacques Ruhlmann, Jean Dunand, Eileen Gray, Pierre Chareau, Pierre Legrain, Jacques Adnet, Charlotte Alix, Louis Sognot, Georges Djo-Bourgeois, Jean Burkhalter, Francis Jourdain, Jan and Joël Martel, Boris Jean Lacroix, Hélène Henry, Charlotte Perriand, René Herbst, Jacques le Chevallier, Robert Mallet Stevens, Eckart Muthesius, si Jean Perzel, printre altii.
      Creatiile lor – mobila, sculptura, piese de lac, metal, de iluminat, covoare, bijuterii, sticle de parfum si lucrari grafice – ilustreaza gama si sofisticarea tehnicilor folosite in aceasta perioada: traditiile de fabricare a cabinetelor din secolul 18 au fost imbogatite de folosirea lemnelor si materialelor exotice precum: fildes, carapace de broasca testoasa si sagrin.  Noile tehnologii sugereaza noi posibilitati in timp ce designerii explorau potentialul inovator al uneltelor si masinilor, aliaje noi precum si noi materiale sintetice.
Traducere si adaptare: Cosmina Simona Mihalca

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »