Carte comparabila cu « Harry Potter » la vânzări pe Amazon

Noul roman al  lui Lee este comparabil cu « Harry Potter » la vânzări pe Amazon

După „Cum să ucizi o pasăre cântătoare”, cel mai așteptat roman “Go Set a Watchman” al autoarei Harper Lee este cea mai rezervată carte de pe site-ul Amazon. Com, de la ultima carte a seriei „Harry Potter”, a declarat joi Amazon.

Harper a declarat la acel moment că manuscrisul a văzut lumina tiparului după ce avocatul lui Lee l-a descoperit într-un seif, împreună cu manuscrisul cărții „Cum să omori o pasăre cântătoare”. Acesta a fost scris în anii 1950, înainte de Lee, acum în vârstă de 89 de ani, într-un centru de persoane cu dizabilități din statul natal Alabama, care i-a adus Premiul Pulitzer pentru capodopera sa.

Romanul „Cum să ucizi o pasăre cântătoare„, despre rasism și nedreptate în America de Sud, a devenit instant unul de succes și a vândut aproximativ 40 de milioane de copii în lumea întreagă. Povestea a fost transpusă și într-un film de Oscar, în care Gregory Peck îl interpretează pe Atticus Finch.

Orașul natal al lui Lee, Monroeville, Alabama, marchează publicarea de marți prin recrearea atmosferei anilor 1950, prin organizarea de tururi de vizitare a orașului care a inspirat cele două romane. Librăriile din America deține lecturi, iar unele sunt deschise până la miezul nopții. Lee, care a suferit un atac în 2007 și se știe că are probleme cu văzul și auzul, este puțin probabil să apară la promovarea cărții.

 

Material realizat de: Madalina Panduru

Sursa: Agency Press Reuters

http://www.reuters.com/article/2015/07/10/us-books-harperlee-idUSKCN0PJ2DF20150710

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »