Povestea Art Out continuă cu tine

 

Povestea Art Out continuă cu tine

 

A fost odată ca niciodată…așa încep mai toate poveștile. A noastră a început prin conștientizarea nevoii de schimbare și prin dorința de a implica comunitatea în tot acest parcurs pe care ni l-am asumat. Totul, pentru a oferi șanse tinerilor și a crea noi punți de comunicare nu doar între generații, ci mai ales între profesioniști și pasionați, între specialiști și publicul larg.  Pentru că de la început, până la final, arta este ceea ce ne unește și ne apropie –  bucuria pentru exprimarea sau receptarea înțelegerii acestei lumi.

Povestea Art Out a început cu fondatoarele – Laura, Cosmina, Irina.  Și a continuat alături de sute de colaboratori și parteneri și sute de voluntari care nu doar că au avut încredere în Art Out, ci au și ales să se implice activ în dezvoltarea proiectelor culturale, educaționale și sociale. Și #PovesteaArtOut poate continua alături de tine. Dar să le luăm pe rând.

 

 

 

Laura 

Fire creativă si pasionată, Laura-Lucia Găvan este artist vizual, istoric de artă și jurnalist cultural. Parcursul său educațional  multidisciplinar a însemnat și o serie de colaborări cu profesioniști ai culturii care au contribuit activ la formarea sa. În plus, prin activitatea pe care o desfășoară ca artist și curator, a trăit provocările mediului artistic, incertitudinile începutului de drum și a observat că tinerii artiști și creatori nu au foarte multe oportunități de dezvoltare personală și profesională. A decis să ia atitudine, să se implice, să contribuie la schimbare. Astfel, a fondat revista Art Out, primul din proiectele media pe care avea să le dezvolte alături de echipa Art Out, prin care să conecteze profesioniștii de pasionați ai artei. Mai apoi, echipa a decis să se dezvolte și pe zona de proiecte și evenimente, oferind publicului și oportunități live de conectare, învățare și experimentare. Așa s-a întâmplat cu zeci de evenimente culturale, de la expoziții, la concerte, conferințe, dezbateri, cursuri și ateliere. Pentru Laura, Art Out a devenit din ce în ce mai mult un vector prin care poate contribui la schimbare, alături de toți care aleg să se implice.

Ea crede că arta și cultura trebuie să devină accesibile și că doar oferind oportunități tinerilor, aceștia se pot dezvolta și forma în domeniul industriilor creative, de aceea împreună putem construi aceste lucruri, spune Laura. Mai mult decât atât, în ultimii ani ea alege să gândească și pregătească cadrul necesar și alături de echipă să faciliteze crearea de oportunități pentru persoane din medii și grupuri defavorizate, în special pentru tineri, care, prin intermediul educației nonformale, să aibă acces la ateliere și cursuri de dezvoltarea creativității și respectiv la evenimente culturale.

Cosmina 

Ambițioasă, organizată și rațională, Cosmina Simona Mihalca a pus în practică experiența sa din diferite alte organizații de tineret pentru a sprijini dezvoltarea Art Out. În plus, a îmbinat partea de creație grafică și webdesign cu toate cunoștințele sale teoretice și practice de jurnalism și blogging, implicându-se activ și creând revista Teen Art Out, cel de-al doilea proiect media Art Out. Prin acest proiect editorial, a decis să ofere spațiu de expresie tinerilor și să ofere ghidare și îndrumare, repere culturale – totul printr-o abordare nonconformistă, unică, care să atragă publicul tânăr și să răspundă nevoilor și intereselor acestora. Pentru Cosmina Simona, e foarte important ca Art Out să ofere o alternativă la tot ce există în zona culturală în România, pentru că doar astfel publicul tânăr se poate regăsi în proiecte cultural-artistice sau educative. Din 2012 și până în prezent este redactor-șef al revistei, în cadrul căreia are o bogată activitate editorială.

Simona este o prezență constantă la evenimentele și proiectele Art Out și sufletul echipei. Alege să ofere ajutor, consultanță și sprijin ori de câte ori e nevoie și se implică activ. A fost în echipa de organizare și a coordonat o serie de proiecte culturale și de divertisment în cadrul organizației. Aduce mereu un suflu nou, o viziune ancorată în realitate și o strategie pragmatică, vine întotdeauna cu soluții practice. A absolvit studii de licență de informatică și de masterat de comunicare și jurnalism și în tot ceea ce face îmbină cunoștințele sale teoretice cu abilitățile practice și experiența sa acumulată până acum.

Irina 

Irina Lucia Mihalca este o persoană creativă și implicată, o fire care îmbină în parcursul său atât partea analitică, cât și pe cea artistică, făcând astfel trecerea de la inginerie, la economie și mai apoi la creație artistică – poezie și proză. Dintotdeauna au caracterizat-o preocupările artistice, este o prezență constantă la evenimente culturale și un pasionat cunoscător al artei – muzică, literatură, arte plastice și nu numai. Este co-fondator al Asociației Art Out și cea care a încurajat constant echipa. A oferit ajutor real în cadrul proiectelor Art Out, pe zona de comunicare și implementare, de la ajutor la montat expoziții, la lansat invitații, promovare online, comunicare cu publicul și către presă. Este un scriitor în plină afirmare și un consumator cultural constant, iar în formarea sa îmbină viziunea pragmatică de business cu spiritul sensibil artistic.

Caută constant noi oportunități și aduce idei de dezvoltare. Crede că tinerii se dezvoltă cel mai bine prin artă și că noi toți merită să ne dezvoltăm latura creativă, indiferent de domeniul în care activăm. 

Fondatorii au venit cu viziunea, însă toate proiectele au fost posibile datorită unei echipe implicate de voluntari. Aceștia demonstrează că se poate, chiar și cu liceu/ facultate/ serviciu/ viață de familie, dacă chiar dorești să contribui la schimbare, se găsesc modalități prin care să poți îmbina cariera, viața personală și implicarea civică.

 

Despre tot acest parcurs, de la idee, la fondare și implementare, de la concept, la o echipă implicată care creează proiecte durabile este tema interviului dublu, cu Laura și Simona, și îl poți asculta aici – https://www.youtube.com/watch?v=Rjo03PrDHaI.

Fiecare eveniment și fiecare întâlnire cu publicul rămâne atât pentru pasionați, cât și pentru profesioniști și voluntari un moment memorabil.

Ceea ce Art Out a făcut posibil în cei peste 8 ani de activitate este tocmai sprijinirea tinerilor artiști și facilitarea colaborării dintre aceștia și respectiv profesioniști ai industriilor creative, iar rezultatul a fost mereu o bucurie pentru public.

 

 

 

Art Out este un proiect de încredere, care dă încredere. Misiunea noastră rămâne în continuare aceea de a oferi spațiu de exprimare tinerilor și a oferi constant oportunități de formare în domeniul industriilor creative.

Dacă vrei să faci și tu parte din schimbare, alege să te implici alături de noi și cu siguranță vom sărbători împreună rezultatele.

Iată cum te poți implica:

  • poți alege să intrii în echipa de voluntari Art Out – completează formularul de inscriere și ești cu un pas mai aproape de recrutare
  • poți alege să donezi pentru proiectele Art Out – pentru detalii, scrie-ne la adresa asociatie@artout.ro
  • dă share acestui articol, să meargă mai departe #PovesteaArtOut
  • te așteptăm la cursurile și workshopurile Art Out și la evenimentele pe care ți le pregătim. Nu uita să dai like paginilor de Facebook, pentru a fi la curent cu activitatea noastră –
  • Citește Revista Art Out și revista Teen Art Out.
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »