Susține misiunea Art Out și donează pentru dezvoltarea creativității tinerilor

Laura Lucia Gavan, Presedinte al Asociatiei Art Out, isi doneaza ziua pentru continuarea misiunii Art Out. Afla detalii din articol si alatura-te comunitatii de sustinatori Art Out. Impreuna, dezvoltam Romania creativa.

Print Friendly, PDF & Email

Art Out este cel mai de suflet proiect în care m-am implicat, pe care l-am pornit din dorința de a crea o alternativă culturală. Cred sincer că accesul la artă te schimbă, fie că vorbim de expoziții, concerte, spectacole, de cursuri și ateliere sau de de publicații de artă. De aceea, Art Out nu doar că a facilitat accesul la evenimente culturale, la programe educaționale și proiecte media, ci a și contribuit la dezvoltarea tinerilor profesioniști în industrii creative.

Am conectat tineri artiști de cei deja consacrați și i-am pus în legătură directă atât cu publicul cunoscător, specializat, cât și cu cel amator, pasionat de artă. Și simt că am ajutat și contribuit cel mai mult când am promovat tinere talente și când am susținut ateliere de dezvoltarea creativității pentru elevi din medii defavorizate, ajungând la un public la care nimeni nu ajunsese cu astfel de activități până atunci.


Pentru mine, Art Out a fost pariul cu mine însămi și către lume că se poate crea de la zero un astfel de proiect, că pot convinge oamenii de utilitatea lui și astfel ei să se alăture ca oameni în echipă/ colaboratori/ voluntari/ donatori sau cititori/ spectactori. Echipa m-a provocat să prezint activitatea organizației în mai puțin de 2 minute, vezi aici rezultatul.

Am pornit Art Out cu ambiția, nebunia și curajul tinereții, am continut cu pasiune, entuziasm și dedicare. Și iată, mă aflu azi aici, într-un punct numit de mine NOW OR NEVER. Fie găsim susținerea comunității pentru a aduna resursele care să ne permită să continuăm misiunea Art Out, fie închidem, văzându-ne în incapacitate de a dezvolta noi programe.

An de an, am continuat să aducem resurse, inclusiv financiare, pentru dezvoltarea Art Out, într-o luptă continuă pentru supraviețuire. Nu am vorbit și scris destul despre asta, crezând că e doar de datoria mea să găsesc soluția salvatoare.

Mi-am dat seama că nu e așa, că am greșit prin asta. Un proiect care a ajutat sute de oameni și care continuă să convingă de utilitatea lui, Art Out, are nevoie de ajutorul vostru pentru a se dezvolta și a crea noi programe, pentru noi beneficiari.

Cred sincer că Art Out a însemnat ceva pentru fiecare voluntar, colaborator, specialist, artist/ arhitect/ designer/ cercetător/ scriitor/ jurnalist implicat în activitățile noastre și mai ales pentru fiecare din cei și cele care au format publicul Art Out la fiecare din cele peste 10 expoziții, peste 25 de cursuri și ateliere și peste 5 ediții de gală marca Art Out.


Anul acesta îmi donez ziua pentru continuarea misiunii Art Out și vă invit și provoc pe toți cei care mă cunoașteți și credeți în mine, să donați.

Pe 9 august e ziua mea. Dacă vreți să îmi spuneți un fel de „La mulți ani, Laura!” donați, vă rog, în contul asociației noastre (donație minim recomandată – 50 de lei)https://artout.ro/sustine.

Găsiți acolo butonul de Paypal și de donație prin cont bancar.

E nevoie acum de fiecare din voi. Puțin cu puțin, împreună construim comunitatea Art Out. Dați știrea mai departe, să ajungă și la cei care încă nu știu de noi și nu fac parte din această comunitate faină, să ni se alăture.

Ținta e 2000 de lei, sumă cu care vom putea organiza două noi ateliere de dezvoltarea creativității pentru elevi din medii defavorizate. Atelierele se vor desfășura în perioada septembrie-octombrie 2022 și vor fi susținute de mine și de colega mea Simona Șerban. Cu fiecare donație, putem ajunge la noi beneficiari.

Mă înclin în fața tuturor celor care au sprijinit Art Out, continuă să facă asta și aleg să susțină și campania aceasta a mea de Donează Ziua.


Împreună dezvoltăm creativitatea în rândul tinerilor. De aceea, se cuvine să amintesc că denumirea și conceptul Art Out l-am gândit alături de Simona Mihalca, sora mea și cea care a dezvoltat un proiect editorial uluitor – Teen Art Out https://teen.artout.ro/.

Și poate că nimic nu ar fi fost posibil fără imboldul și doza de încredere pe care mi le-a dat mama, Irina Mihalca, atunci când mi-a repetat că pot crea acest proiect așa cum îl visam și vizualizam atunci când încă nici nu îi alesesem numele. Și a continuat să mă îndrume și ajute necondiționat acțiune de acțiune, de la înființarea Art Out încoace.

Ele două mi-au dat crezare, dacă pot spune așa, au înțeles cât de mult îmi doresc continuarea și dezvoltarea Art Out, de aceea au ales să mă sprijine și să fondeze alături de mine Asociația Art Out.

Câțiva ani mai târziu, Simona Șerban, manager al departamentului de Creație și unul din cei mai implicați, ambițioși și vizionari oameni din echipă, a ales nu doar să ducă mai departe proiectul, ci să-și asume coordonarea alături de mine, lucru pentru care îi sunt profund recunoscătoare – pentru tot ce face și tot ce este, de când este vicepreședinte Art Out. Pentru că eficientizează procese, proiecte și echipe. Coordonează, analizează, înțelege, inspiră prin tot ce face.

Simona Șerban. Credite foto – Carlos Funes.

Alături de ele, sunt multe alte persoane cărora simt nevoia să le mulțumesc – voluntari, colaboratori, donatori.

Împreună cu Simona Șerban. Credite foto – Carlos Funes.

La mai bine de zece ani de la fondarea Art Out, rememorez clipe, acțiuni, activități și mai ales oameni. Sunt oameni dragi mie care au construit alături de mine #PovesteaArtOut. Și continuă să facă asta crezând în mine și în proiectul Art Out. Sunt oameni despre care vreau să vorbesc și să povestesc de-a lungul lunii august în special și …simt că povestea va continua și lunile viitoare.


Cu drag,

Laura Lucia Găvan

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »