SoNoRo Conac vă aşteaptă la Conacul Apafi din Mălâncrav

 

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, propice dialogului cultural și ascultării active din partea unui public restrâns. Acest proiect încearcă să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri spectaculoase și  elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

Astfel, în 2013, SoNoRo Conac a reuşit să readucă în atenţia publicului Casa Ion Mincu din București, Castelul Cantacuzino, Conacul Petre P. Carp, Castelul Bran, Mănăstirea Curtea de Argeș și Portul Cetate. Anul acesta atenţia acordurile muzicii au răsunat la Conacul Hagianoff – Manasia, Vila Dobrușa din Drăgășani , Casa Avramide din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați , Conacul Cuza de la Ruginoasa , Sinagoga din Bistrița , Castelul Corvinilor din Hunedoara și la Conacul Hodoni de lângă Timișoara .

In luna august, SoNoRo Conac vă propune o vizită muzicală la conacul preferat din Transilvania al Prințului Charles: conacul Apafi din satul Mălâncrav, un sat pitoresc situat la 25 de km de Sighișoara, în drumul spre Mediaș .

Apafi-6

Vineri, 8 august, de la ora 19.00, muzicienii SoNoRo vor concerta pe proprietatea care a aparținut familiei regale maghiare Apafi în urmă cu 600 de ani, restaurată cu deosebită grijă de Fundația Mihai Eminescu Trust. Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă) ne vor delecta cu un program muzical compus din piese de W.A.Mozart, J.M.Leclair,G.Enescu, A.Dvořák și J.Halvorsen.

SoNoRo Conac continuă în luna septembrie la Biserica Neagră din Brașov (13 septembrie) și Conacul Ghyka de la Cotești (14 septembrie), având ca ultimă oprire capitala, cu un concert pe 15 septembrie la Casa Monteoru din București.

Accesul la concerte se face numai pe bază de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Mai multe informații: http://conac.sonoro.ro/

Sponsor principal: BRD – Groupe Société Générale

Partener principal: Ordinul Arhitecților din România

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »