Proiectul Harmonium

Proiectul Harmonium

În jur de 20.000 de oameni au participat vineri, 7 august 2015, la spectaculoasa deschidere a Festivalului Internaţional de la Edinburgh. Proiectul Harmonium este rezultatul unei colaborări unice, cu scopul de a celebra cea de-a 50-a aniversare a Corului de la Festivalul din Edinburgh.

Creat de 59 Productions, proiectul a realizat o înregistrare specială a uimitorului repertoriu al corului condus de John Adams, combinată cu o serie de animaţii de efect. Acestea au fost proiectate pe faţada Sălii de Concerte Usher (Usher Hall). Centrul pentru Informatică în Design al Universităţii din Edinburgh a contribuit şi el, ajutând la producţia unei reprezentări digitale a efectelor pe care cântecele le au atât asupra interpreţilor, cât şi asupra ascultătorilor.

Datele ştiinţifice adunate de la cântăreţii din corul de la Festivalul din Edinburgh, inclusiv informaţiile oferite de un software care detectează ochii, aparate EEG care măsoară activitatea creierului şi accelerometre care înregistrează mişcările corpului, toate au fost folosite pentru a aduna răspunsurile fizice şi mentale din timpul cântatului. Aceste date au contribuit la coloratele animaţii ce au fost proiectate pe faţada Sălii de Concerte Usher.

Sursa : http://www.bbc.co.uk/programmes/p02z39yn

Elisa Maxim

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »