Proiectul „Carte peste Carte” revine cu o nouă colectare de carte

Proiectul „Carte peste Carte”
revine cu o nouă colectare de carte

• Carte peste Carte, eveniment de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte, a ajuns la cea de-a 4-a ediție.
• Anul acesta, strângerea de cărți este realizată pentru Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, judeţul Suceava.
• „Carte peste Carte” se va desfășura în perioada 26 august – 1 septembrie, cei dornici să doneze cărţi pentru copii şi adolescenţi sunt aşteptaţi în cadrul localului „La un ceai” (strada Luigi Cazzavillan, nr. 25).
• La cea de-a patra ediţie a proiectului, Editura Nemira se alătură proiectului, susţinând cauza prin donaţie de carte.

Proiectul „Carte peste carte” îşi păstrează promisiunea de a ajuta instituţiile (şcoli, biblioteci, case de copii, etc.) care duc lipsa cărţilor din diverse motive. În 2013, colectarea de carte se va realiza pentru Liceul Tehnologic „Ion Nistor ” din Vicovu de Sus, judeţul Suceava.
„La Vicovu de Sus, în centrul orașului, găsim Liceul Tehnologic ”Ion Nistor”, un liceu care ocupă un loc fruntaș în ierarhia liceelor din Moldova, prin numărul mare de elevi din toate ciclurile: primar, gimnazial și liceal, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. În total, 2970 de elevi pe care vrem să îi sprijinim în pregătirea lor continuă. Cartea este o pasiune pentru marea majoritate a elevilor școlii. Din primele clase primare, ei vin tăcuți și stau sfioși la rând în biblioteca școlii pentru a împrumuta o carte. Datorită numărului mare de elevi, mulți dintre ei nu-și pot împrumuta cartea dorită, iar fondurile sunt insuficiente pentru noi achiziții” (Mărioara Băhnean, bibliotecara liceului şi cea care ne-a transmis rugămintea de a spriji înstituţia de învăţământ pe care o reprezintă).
Pe cei veniți să doneze cărți și să sprijine proiectul Carte peste Carte îi așteaptă două seri cu muzică, lecturi și proiecții, alături de artiștii și prietenii noștri. Așadar, pentru a ne bucura împreună de evenimentul de strângere de cărți, am pus cap la cap două zile speciale în weekendul 31 august – 1 septembrie.

Astfel, sâmbătă, 31 august, vă așteptăm la gazda noastră, „La un ceai”, începând cu ora 18 pentru „Muzică pentru cameleoni”:
• Duo chitară clasică cu Amatis Chifu (Alexandru Emilian Chifu) și Bogdan Cioceanu
• Recital saxofon solo: Cătălin Milea
Iar duminică, 1 septembrie, în același loc și de la aceeași oră, dăm startul „Scriitorilor de cursă lungă”:
• Ora 18: Lecturi publice și discuții cu scriitorii Florin Iaru, Andrei Ruse, Jean Lorin-Sterian, Cristina Nemerovschi, Philip O Ceallaigh.
• Ora 20.30: Proiecție a două ecranizări faine
„Omul din sondaje”, un scurtmetraj de Răzvan Chirilă, după textul omonim de Jean-Lorin Sterian
„A performance”, un scurtmetraj de Guy Paterson, după o nuvelă de Philip O Ceallaigh

De asemenea, pentru că ne dorim să vă răsplătim pe voi, cei care ne sprijiniți, anul acesta vom oferi, din partea Librăriei Bastilia, prin tragere la sorți, un voucher în valoare de 50 de lei. Astfel, fiecare participant la eveniment care va aduce cărți va intra automat în tombola „Carte peste Carte” și va avea șansa de a câștiga voucherul menționat, pe care îl va putea folosi pentru a-și achiziționa cărți de la Librăria Bastilia.
Editura Nemira va iniția o vânătoare de cărți – cei care veți veni în weekend la ceainărie veți avea posibilitatea de a pleca acasă cu o carte nouă. Tot ce trebuie să faceți este să le căutați „La un ceai”!
Dacă nu puteți ajunge la evenimentele menționate sunteți așteptați în orice moment din zi între 26 – 30 august la ceainăria „La un ceai” – întrebați personalul ceainăriei, iar acesta vă va direcționa spre locul unde puteți lăsa cărțile. Pe 31 august și 1 septembrie vă veți întâlni cu noi și ne puteți da cărțile personal.

Intrarea la evenimente se face pe bază de cărți!

Anul acesta, proiectul „Carte peste carte” este organizat în parteneriat cu Editura Nemira. Din nevoia de mai mult şi de mai bine, Editura Nemira și Asociația Paspartu au dat startul acestei colaborări prin care copiii și adolescenții de la LiceulTehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus vor avea șanse mai mari de a (re)descoperi lumea cărților, de a se împrieteni cu acestea și a avea parte de biletul de acces către o educație normală.
„Carte peste carte” este un proiect al Asociaţiei Paspartu care îşi propune să intermedieze legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Se au în vedere bibliotecile, casele de copii, şcolile sau alte locuri care din lipsă de fonduri sau din alte cauze nu deţin fondul de carte necesar acestor instituţii.
Vă așteptăm! (cu brațele deschise și cutiile pregătite pentru cărți)

Pentru mai multe informații accesați:
www.asociatiapaspartu.ro,
www.cartepestecarte.wordpress.com,
https://www.facebook.com/events/509697199119234/

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »