Proiecție video Fiicele omului / Man`s daughters de Carmen Rasovszky

Proiecție video Fiicele omului / Man`s daughters de Carmen Rasovszky
(Cărturești – Café Verona, vineri 6 martie și vineri 13 martie 2015, orele 18.00-22.00)

Cel mai recent proiect semnat Carmen Rasovszky reunește sub titlul Fiicele omului / Man`s daughters 5 producții video legate între ele de aceeași temă; un subiect care prin intermediul fiecărui video iese la suprafață direct sau indirect, transmis explicit sau numai sugerat, acela al simpatiei, admirației calofilice față de fete-fiice-femei, în general, dar mai ales în particular. Vântul, Belladonna, Vraja, Fiicele omului și Sonet (Rafina) însumează împreună o oră și reprezintă experiențele actuale vizuale cu care Carmen Rasovszky cercetează realitatea imediată.

„Omul avea multe fiice. Le dăduse nume după diverse caracteristici, momente, stări, importanță, dar pe toate le iubea la fel. Numele fetelor a fost dat mai apoi florilor din curtea casei, din păduri, de pe câmpii, din ape. Acele flori erau culese în anumite anotimpuri fiindcă din ele se făceau leacuri, băuturi, vrăji pentru alinat sufletul și trupul. Cu timpul acele nume au rămas numai pentru flori, fiicele inventându-și altele după criterii noi în pas cu vremurile.
Numele s-au schimbat, omul și fiicele lui nu. Vreau să vi le prezint cu look-ul lor nou, dar cu numele cele vechi.” (Carmen Rasovszky, 2015)

Pe parcursul activității sale artistice, Carmen Rasovszky a practicat new & old media deopotrivă, realizând numeroase proiecte de scenografie, design vestimentar, video-instalație, fotografie și grafică. Artista realizează costume și decoruri pentru toate tipurile de formate de televiziune, talk show cultural și social, videoclip, serial și teatru de televiziune. În perioada 2002-2007, a realizat, împreună cu Gheorghe Rasovszky, documentarul-eseu despre arta contemporană din România avangart, artautor, artcontext pentru TVR Cultural.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »