Primul whisky single-malt produs în România

DSC_0493

Marți, 12 septembrie 2017, la Hanul Gabroveni a avut loc lansarea de producție a primului single malt din România ca urmare a faptului că luni, 11 septembrie 2017, la ora 17:10 s-a procesat prima șarjă de distilat de malț.  Acest moment marchează inaugurarea proiectului SINGLE MALT, dedicat Centenarului Marii Uniri din 2018, potrivit dorinței președintelui companiei, domnul Nawaf Salameh.

Evenimentul a avut loc în pivnița Hanului Gabroveni, loc încărcat cu istorie, iar la eveniment au fost prezenți peste 100 de invitați. Decizia Alexandrion Group de a produce single malt în România este una ce nu poate fi trecută cu vederea având în vedere faptul că firmele autohtone producătoare de băuturi alcoolice nu dețin în portofoliu un single malt produs în România. Pentru producerea single malt compania a colaborat cu experți internațional independenți, care au supravegheat întregul proces de la conceperea proiectului, fermentarea malțului, până la distilare. Pentru început, compania va utiliza materie primă importată, dar intenția este de a folosi în viitor materie primă autohtonă, pentru un single malt 100% românesc. Produsul va fi distilat de două ori și depozitat în butoaie și maturat cel puțin trei ani în crama de la Bucov, Pleașa.

Timp de mai bine de oră s-au prezentat pașii pe care Alexandrion Group i-a avut de făcut pentru demararea acestui proiect, dar și planurile de viitor ale companiei. În cadrul evenimentului, Nawaf Salameh a declarat că „Pot spune că unul dintre visurile mele s-a împlinit. Prin această realizare am reușit să punem România pe harta producătorilor de whisky single malt. Iar pentru ca produsul nostru să fie desăvârșit, conform regulilor, trebuie să mai avem răbdare încă trei ani pentru a putea savura primul single malt produs în România.” Mai mult, acesta a menționat că noul produs nu are un nume și că o să ceară ajutorul consumatorilor pentru a găsi un nume pentru noul produs.

Evenimentul în sine a fost unul reușit. Trebuie notat faptul că reprezentanții Alexandrion Group erau fericiți de reușita lor sperând astfel că peste trei ani de zile pot intra pe piața de single malt cu un produs românesc. Nawaf Salameh și-a exprimat speranța ca produsul final să fie unul de excepție și aceasta pentru că în România clima permite crearea unui produs de top.

Așteptăm cu interes lansarea oficială a produsului single malt în România … peste 3 ani.

Ligia Nicolae

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »