Patinoarele – fascinaţie la superlativ

 

Patinatul este un hobby extrem de îndrăgit în toate colţurile lumii. Ţi-am pregătit o listă cu 7 locuri uimitoare unde poţi avea parte de o atmosferă de poveste:

1. McCormick Tribune (Chicago)

image001

Sursa foto: Patrick L. Pyszka (http://goo.gl/qNloih)

Este un patinoar în aer liber din Chicago care face parte din complexul Millenium Park. Inaugurat în 2002, patinoarul adună anual peste 100.000 de vizitatori. Intrarea este gratuită, dar închiriatul patinelor este 12$. Patinoarul este deschis 4 luni pe an, de la mijlocul lunii noiembrie până la mijlocul lui martie. În apropriere se află Park Grill Plaza, un lanţ de restaurante şi cafenele. Pe timp de vară, aici poţi face un picnic în aer liber.
Află mai multe: https://goo.gl/Ge5apc

2. Piaţa Roşie din Moscova

image003

Sursă foto: http://goo.gl/O8MI2g

Moscova are un patinoar chiar în inima oraşului, în Piaţa Roşie. Începând cu 2005, lanţul de magazine GUM pune la dispoziţia publicului acest decor de vis. Patinoarul este deschis în fiecare an, din 30 noiembrie până pe 9 martie. Cu o suprafaţă totală de aproximativ 3000 de metri pătraţi, are o capacitate de până la 450 de persoane. Chiar dacă nu este foarte mare, luminile şi decorurile sunt spectaculoase.
Află mai multe: http://goo.gl/tc2rZC

3.Sno-King Ice Arena (Kirkland, Washington)

image004

Sursă foto: http://goo.gl/Lb2WrT

Sno-King Ice Arena este o pistă de patinaj acoperită. Patinoarul oferă lecţii de patinaj şi hochei profesionist, organizează tabere şi şcoli de vară pentru copii şi adulţi, pregătindu-i pentru diverse competiţii sau olimpiade. Totodată, este deschis şi publicului larg, între anumite ore, intrarea fiind 8$. Aici se poate patina şi pe timp de vară. Pentru mai multă siguranţă, patinoarul este supravegheat de personal calificat.
Află mai multe: http://goo.gl/GdRUcc

4. Somerset House (Londra)

image007

Sursă foto: http://goo.gl/bk3Tle

Dacă se întâmplă să vă aflaţi în Londra pe timp de iarnă, patinoarul în aer liber este o atracţie pe care nu o puteţi rata. Aflat în interiorul centrului cultural Somerset House şi cu o suprafaţă totală de 900 de metri pătraţi, oferă o privelişte spectaculoasă, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, când este decorat cu mult fast. În apropiere se află Fortnum’s Lodge, unde puteţi servi ceai sau chiar şampanie. Biletele se pun în vânzare începând cu luna septembrie, iar patinoarul este deschis vizitatorilor în fiecare an, de pe 15 noiembrie până pe 10 ianuarie.
Află mai multe: http://goo.gl/s7IyKG

5. Clubul Central de Patinaj din Toronto

image008

Sursă foto: https://goo.gl/UEStBU

Clubul este situat în centrul Toronto-ului şi este dedicat celor care vor să înveţe să patineze sau celor care vor să practice patinaj de performanţă, fiind cel mai mare centru de patinaj artistic din Canada. Este disponibil atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Activităţile se desfăşoară în Moss Park Arena, dar şi în grădinile Maple Leaf. Clubul este deschis şi pe timp de vară.
Află mai multe: http://goo.gl/q2KJze

6. Wiener Eistraum

image011

Sursă foto: http://goo.gl/b35cPh

În perioada 21 ianuarie – 06 martie 2016, Piaţa Primăriei (Rathausplatz) se va transforma într-un patinoar imens, fiind un loc de poveste pentru pasionaţii de patinaj. Cu o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi, patinoarul dispune şi de şase piste de curling. La standurile special amenajate special, puteţi gusta variate delicatese sau servi băuturi calde. Patinele disponibile pentru închiriat sunt cu aer cald. Aici puteţi patina pe muzica anilor ’80 şi ’90, dar şi pe ritmuri de vals. În seara deschiderii intrarea este gratuită.
Află mai multe: http://goo.gl/b35cPh

7. Hotel del Coronado, San Diego

image012

Sursă foto: http://goo.gl/wZJpYg

Să patinezi având alături Oceanul Pacific e un lucru cu adevărat inedit. Conceput ca un hotel de lux din San Diego, California, Hotel del Coronado oferă celor care le calcă pragul, pe lângă nenumărate alte servicii şi facilităţi, posibilitatea de a patina într-un decor spectaculos. Începând cu 2004, această iniţiativă, precum şi evenimentele organizate în perioada de iarnă au atras o mulţime de turişti. Patinoarul este deschis de la sfârşitul lui ianuarie până la începutul lunii martie. Intrarea este de 23$ pentru adulţi şi de 16$ pentru copiii cu vârsta de până la 10 ani. O sesiune de patinaj durează însă doar două ore.
Află mai multe: https://goo.gl/jOq7Sq

Elisa Maxim

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »