Muzeul Ţăranului Român, aniversare

afis_25 de ani
Joi, 5 februarie 2015, Muzeul Țăranului Român împlinește 25 de ani de la (re)fondarea sa.
În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face „să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).
În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român”, prin activitățile sale cu copiii, prin diversitatea acțiunilor sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să se păstreze permanent în actualitate.

„Am pus în centrul muzeului nostru „icoana” țăranului și în titlul său cuvântul țăran. Sunt dominat de credința puternică în valorile artei țărănești, în valabilitatea ei și de respectul pentru acești oameni care n-au știut să se apere. – Horia Bernea, Câteva gânduri despre muzeu…”

În zi aniversară, între orele 10 și 18, intrarea este liberă.

Nu scăpați ocazia de a ne (re)vizita!

În zilele de 5, 6 și 7 februarie, puteți beneficia de ghidaje gratuite la orele 11 și 15.
Programări pentru ghidaje de luni, 2 februarie, până vineri, 6 februarie, între orele 10 și 17, la numărul de telefon 021 303 43 78.

Muzeul se va sărbători pe tot parcursul anului cu expoziții, concerte, târguri cu meșteri și ateliere de creativitate pentru copii.

Vă așteptăm să-i călcați pragul de fiecare dată cu bucurie și prietenie.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »