Modă și faimă la Muzeul de Fotografie din Berlin

image003

În ultimii 30 de ani, fotograful american Greg Gorman i-a surprins în creaţiile sale pe unii dintre cei mai faimoşi oameni din lume.Acesta a fotografiat staruri de la Hollywood precum Elton John, Leonardo Dicaprio și Julianne Moore, dar și staruri rock precum Mick Jagger și Iggy Pop. 25 dintre fotografiile sale compun expoziția de la Muzeul de Fotografie din Berlin. Portretele sunt foarte intime.

“Încerc să petrec cât mai mult timp posibil cu oamenii înainte să îi fotografiez” le spune Gorman celor de la Euronews. “Încerc să îi aduc pe aceeași lungime de undă, să putem simți o legătură, să îi fac să se simtă, știți voi, încrezători. Să le câștig încrederea este probabil cel mai important lucru. Încerc să îi implic în multe ședințe ca să se simtă parte din echipă. Și atunci când au șansa de a vedea cu ce mă ocup, le va fi mult mai ușor să se relaxeze și să fie mai deschiși.”

Gorman este mai cunoscut pentru fotografiile sale alb-negru, iar acum este pentru prima dată când fotografiile color sunt expuse în Germania.

Expoziția lui Gorman are loc în același timp cu cea a lui Helmut Newton. Newton s-a născut în 1920 la Berlin într-o familie evereiască și a lucrat ca asistent de fotografie înainte de venirea la putere sub conducerea lui Adolf Hitler a naționalilor-socialiști care i-au împins familia să fugă în Australia. După război, revine în Europa unde lucrează ca fotograf pentru Vogue la Paris și se impune ca fiind unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de modă și lifestyle din lume.

Expoziția conține peste 500 de fotografii și nu numai că pune în valoare talentul lui Newton, dar este și o explorare a trendurilor din modă de-a lungul timpului.

“Cred că este vorba despre varietatea fotografiilor pe care le-a realizat pentru revistă, diferite și întotdeauna surprinzătoare” spune Matthias Harder, curatorul fundației Helmut Newton.” Și pentru că avea abilitatea de a surprinde de fiecare dată, a continuat să fie solicitat tot restul vieții. Este foarte neobișnuit pentru un fotograf, chiar și dacă îl compari cu alte nume mari din istoria industriei.”

Fotografiile lui Newton și ale lui Gorman pot fi văzute la Muzeul de Fotografie din Berlin până pe 22 mai.

Sursa: http://www.euronews.com/2015/12/09/fame-and-fashion-at-berlin-s-museum-of-photography/

Alexandra Şerbănescu

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »