Maximum Rock Festival – Ziua 1

Maximum Rock Festival e un moment de referință în calendarul oricărui rocker. Ne așteaptă an după an formații bune și organizare și mai bună. Este o plăcere să vezi nu doar concertul, dar standuri de produse și o varietate de mâncare și dulciuri. Și, desigur, ca de obicei, totul este la un preț imbatabil.

Show-ul a început cu Tiarra, o formație românească de gothic symphonic metal, foarte talentă. Cu o combinație de voce curată și growl, clape, tobe, chitară, bas, vioară și violoncel, Tiarra este un show complet. Muzică bună, prezență de scenă, interacțiune cu publicul. M-au convins sa merg să îi văd la următorul lro concert.

ArseA se bucură de prezența unui vocalist foarte puternic, care poate face vocalize. Formată în Italia în 2007, stilul lor e metal/progressive/power. S-au potrivit în program și și-au găsit susținători, dar nu au fost un moment ieșit din comun.

Votum deja au sunat altfel, un sunet care a prins, o prezență scenică bună. Au reușit să interacționeze mult mai bine cu publicul, care între timp se adunase. Au fost o surpriză plăcută. Dark progressive metal din Polonia, ei și-au găsit un public și la noi.

Serenity au fost prima trupa cu adevărat grea a serii, cu un intro cum trebuie, debordând de energie, un sunet special. Cu mici probleme de sonorizare la cântăreață căreia nu i se prea auzea microfonul câteodată. Au cântat melodii noi și vechi, pe care au reușit să implice publicul, chiar dacă nu le știau. Super prezență scenică, melodii bune. Georg (solistul) are o voce cu totul specială.

KAMELOT!!! În uralele publicului intră pe scenă.  A fost cu adevărat un tur de forță, unde s-a văzut că au dat 140%, iar publicul a reacționat și a cântat, țipat și aplaudat de la început până la sfârșit. Cu melodii vechi și cunoscute, precum Karma, Center of the Universe, Rule The Worl, March of Mephisto sau Forever, au mulțumit fanii vechi. Și pentru cei mai noi au adus melodii de pe ultimul lor album, Haven: Veil of Elysium, Liar Liar, Insomnia. Li s-a alăturat pe scenă și Aeva Maurelle, solista Aeverium. Kamelot au un stil de a fi aproape de public și de a îi energiza într-un mod cum rar găsești. Știu când să își întrerupă melodiile pentru vocalize cu publicul, știu să fie peste tot pe scenă, să se încurajeze unul pe altul. Tommy Karevik (vocal) merită toată aprecierea noastră pentru un spectacol extraordinar, o interpretare fenomenală cu o capacitate de a ține note foarte înalte. Pe lângă muzică, el are o prezență specială, dramatic, trăind fiecare melodie. Un show cu adevărat special, unde și publicul și formația au fost  la un nivel înalt.

După Kamelot, chiar dacă s-a golit trei sferturi din sală, Aeverium au uract pe scenă și i-au impresionat pe cei prezenți. Voce bună, instrumental deosebit, prezență scenică și multă, multă bucurie de a fi acolo. Cu un stil de alternative/melodic/dark metal, formația din Germania și-a câștigat foarte mulți fani în această seară.

Maximum Rock Festival continuă și în această seară de la 17:00 cu E-An-Na, Burning Rome, Velian, White Walls, God, In Mourning, Moonspell, Lachrymose și Beyond the Existence. Încă o seară de formații una și una, muzică, spectacol și distracție.

program-maximum-rock-festival-2016

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »