Maria Antoaneta, intre a avea totul si a nu avea nimic

ASOCIAŢIA FEMEILOR UNIVERSITARE
COMUNICAT DE PRESĂ
INVITAŢIE – CONFERINŢA
MARIA ANTOANETA, ȊNTRE A AVEA TOTUL ŞI A NU AVEA NIMIC
PREZINTĂ: LAURA LUCIA MIHALCA
JOI, 16 MAI 2013, ORA 18.00,
CASA DE CULTURĂ FRIEDRICH SCHILLER, BUCUREŞTI

Asociaţia Femeilor Universitare are plăcerea să vă invite la conferinţa de istoria artei MARIA ANTOANETA, ÎNTRE A AVEA TOTUL ŞI A NU AVEA NIMIC, susţinută de Laura Lucia Mihalca, artist plastic, director şi redactor–sef al revistei Art Out (revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare).
Conferinţa va avea loc joi, 16 mai 2013, începând cu ora 18.00 la Casa de Cultură Friedrich Schiller din Bucureşti.
Intrarea este liberă.

Vă rugăm sa confirmaţi prezenţa la adresa de e-mail: laura@artout.ro sau la telefon 0747060128.

• Despre conferinţă
Laura Lucia Mihalca, membră a Asociaţiei Femeilor Universitare, propune publicului larg această conferinţă în contextul celebrării în 2013 a 258 de ani de la naşterea Mariei Antoaneta şi a comemorării a 220 ani de la moartea sa.

Pornind de la trei biografii ale Mariei Antoaneta, cea a lui Ştefan Zweig, a Antoniei Fraser şi a lui Pierre Sipriot, aşadar a unor puncte diferite de vedere: austriac, englez şi francez, Laura Lucia Mihalca îşi propune să prezinte modul prin care personalitatea Mariei Antoaneta a rămas în istoria culturii şi civilizaţiei ca o referinţă clară a unui stil ce îi poartă numele, impus în artele decorative şi în arhitectura de interior.
Arhiducesa de Austria şi mai târziu regina Franţei şi a Navarei, soţia lui Ludovic al XVI-lea a fost cea care a influenţat semnificativ epoca sa în aproape toate domeniile: arta conversaţiei, coafură, modă, politică, arte decorative şi, în cele din urmă, istorie (mai bine spus istoria umanităţii, a civilizaţiei europeene).
Viaţa sa a cunoscut un parcurs tumultuos, putând fi situată, pe o axă a timpului, aşa cum subliniază Laura Lucia Mihalca, între a avea totul şi a nu avea nimic, între a avea un univers propriu, un regat, un domeniu şi a fi închisă, judecată, condamnată, ghilotinată, suferind oprobiul societăţii franceze contemporane ei.

• Despre Laura Lucia Mihalca
Laura Lucia Mihalca (n. 1990), artist vizual activ pe întreg teritoriul României, curator a numeroase expoziţii şi jurnalist specializat în domeniul cultural-artistic, a absolvit Facultatea de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Natioanale de Arte din Bucureşti.
A organizat o serie amplă de expoziţii de artă (la nivel local, naţional şi internaţional), majoritatea fiind organizate în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Universitare.
S-a remarcat drept unul din cei mai activi tineri curatori din România, cu evenimente şi expoziţii organizate în întreaga ţară, acţiuni realizate de asemenea în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Universitare.

În ianuarie 2011 a fondat revista Art Out, revistă de artă, arhitectură, patrimoniu şi restaurare, al cărui director şi redactor-şef este şi în prezent.
Din 2010 este membră a Asociaţiei Femeilor Universitare din România, fiind una dintre persoanele responsabile de direcţia de artă şi de cea a relaţiei cu mass-media.

• Despre Asociaţia Femeilor Universitare
Asociaţia Femeilor Universitare, constituită în 1925, este prima asociaţie din România care a efectuat şi publicat studii de gen.
Scopul asociaţiei constă în promovarea unei campanii de conştientizare, informare şi apărare, pe plan naţional şi internaţional, a drepturilor femeilor cu diploma universitară, precum şi de conştientizare a importanţei sociale şi profesionale a acestei categorii a populaţiei feminine. Un alt scop al asociaţiei este acela al promovării şi susţinerii unei campanii de apărare a drepturilor femeii şi a egalităţii de şanse, cooperând cu diverse entităţi juridice, guvernamentale ori non-guvernamentale, în scopul implementării legislaţiei ce instituie şi apăra drepturile femeii şi egalitatea de şanse.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »