Lacul lebedelor – balet pe gheață

“A FOST ODATA CA NICIODATA…  O PRINTESA PE NUME ODETTE”

Ianus trimite ajutoare magice: Lacul lebedelor -Balet pe gheata, la Sala Palatului!

Balerinii-patinatori ruși ai Ansamblului de Stat al Baletului pe gheață din Sankt Petersburg revin la București pentru un nou spectacol de excepție.

Lacul Lebedelor – Balet pe gheață, una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, va putea fi urmărit pe acordurile uneia dintre cele mai îndrăgite partituri clasice semnate de Piotr Ilici Ceaikovski. Pe 14 ianuarie 2019, de la ora 20.00, spectacolul pe patine va avea loc pe scena Sălii Palatului din București. Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Eventim.

Majoritatea patinatorilor care formează grupul actual provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia provin de la faimoase școli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit și campionul mondial și olimpic Evgeny Plushenko. De-a lungul anilor, corpul de balet a fost completat și de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, este vorba de Ludmila Beloussova și Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, de Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial și european sau de Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale și europene.

Înființat în 1967, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluționat lumea spectacolelor, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, pe un patinoar instalat pe scena unui teatru.

Începând cu anul 1995, Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul  lebedelor” și „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, precum și „Cenușăreasa”, de Serghei Prokofiev, sunt titlurile cu care Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg a susținut peste 7.700 de reprezentații.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »