Jocurile Foamei – Mockingjay Partea a 2-a

Jocurile Foamei – Mockingjay Partea a 2-a

powered by Hollywood Multiplex

S-a sfârșit! Una dintre cele mai faimoase și bine vândute serii de cărți și filme și-a avut apogeul fulminant în partea a 2-a a Mockingjay. Filmul îi readuce pe ecran pe trio-ul binecunoscut Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, precum și pe Julianne Moore, Natalie Dormer și multi alții.

Filmul urmărește protagoniștii în timp ce mișcarea de rezitență încearcă să cucerească Capitoliul și de a îl înlătura pe Președintele Snow. Toate decurc comform planului minuțios al Almei Coin, Președintele Districtului al 13-lea și conducătoarea revoluției. Totuși, Katniss Everdeen are ceva de spus despre asta și decide să își ia soarta în propriile mâini, fiind ajutată de prieteni și colegi de pluton. Nu totul este ceea ce pare, victoria nu este atât de dulce pe cât și-a imaginat, iar finalul s-ar putea sa vă ia prin surprindere.

Eroii noștri trec prin încercări demne de cele mai mari filme de acțiune, dar cumva, nu se pierde focusul de pe ce este important: lupta pentru libertate, pentru dreptate, valorile acestora, prieteniile lor. Sunt niște lucruri care ne fac să ținem minte ca este o serie „young adult”, pentru tineri. Cu un subiect general atrage public de toate vârstele, dar reușeste să se mențină departe de o simplă alergare continuă prin obstacole. Trecând prin foc, distrugere, gloanțe și bombe, personajele noastre trebuie să ducă o luptă crâncenă pentru a putea schimba ceva.

Seria de cărți pune în discuție lucruri foarte importante, de la tiranie, la manipularea publicului, stres post-traumatic, la faptul că opoziția poate de multe ori să fie doar aceeași formă a celor ce ne asupresc. Este despre o societate ruptă, o societate în război, distopică, care suferă de foamete, de lupte. Este o societate cu victime, cu sacrificii, cu distrugeri, cu refugiați. Dar este și o serie ce ne arată ce înseamnă eroismul, datoria, ce înseamnă să fii în centrul unor evenimente ce pot schimba cursul lumii. Și, la fel cum lumea din Capitol ignora toate acestea și era atentă doar la triunghiul amoros, la fel se întâmplă și cu media în realitate.

Cred că merită văzut filmul, mai ales dacă ați urmărit până acum franciza. Se încheie frumos, are actori și poveste, decor și efecte, nume și renume. Dar, cel mai important, are câte ceva din care putem învăța.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »