Introducere in istoria Artei

Introducere in istoria Artei

Fundatia Calea Victoriei va invita luni, 21 ianuarie, de la ora 19.00, la cursul: Introducere in istoria Artei, sustinut de Irina Neacsu.
Cursul va propune, pe parcursul a 8 sedinte, o prezentare in linii generale a istoriei artei. Plecand din Antichitate si ajungand in ultimele decenii ale secolului 20, vom vedea cum s-au succedat stilurile in arta si arhitectura, si vom intelege ce a determinat schimbarile de expresie ale factorului cultural in diferite locuri si timpuri.
Prezentarea nu se vrea a fi o insiruire de opere si date istorice, ci mai degraba o prezentare realista a fenomenelor ce au avut loc in sfera artei de-a lungul vremii, ca relationare la factorii istorici generali.
Vom vorbi despre stiluri si personalitati marcante, si vom invata sa recunoastem si sa plasam in timp artistii si operele lor de capatai. In final vom vorbi, fireste, si despre arta pe teritoriul Romaniei, mentionand artisti important si stiluri de arhitectura din diferitele zone ale tarii.
Atelierele se vor desfasura in cate 2 ore de imagini si povesti:
1. Antichitate – Grecia si Roma
2. Evul Mediu – Bizantin, Romanic si Gotic
3. Renasterea
4. Baroc
5. Secolele XVIII – XIX- Rococo, Neoclasic, Romantism, Impresionism, Postimpresionism
6. Secolul XIX (continuare) – Simbolism, Arts&crafts, Art nouveau
7. Secolul XX Modernismul: – Expresionism, Futurism, Cubism, Dadaism, Bauhaus, Constructivism, Noul Realism, Suprarealism. Arta Contemporana – Arta Abstracta, Pop Art, Arta Conceptuala
8. Recapitulare – simbolistica in arta.

Lector: Irina Neacsu
Data incepere: 21 Ianuarie 2013; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 8
Cost: 360 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 330 ron
Locul desfasurarii: Scoala de Arte si Maniere, Str. Stefan Mihaileanu, 28 B, ap. 2, interfon 2, vis-a-vis de Biserica Popa Soare,
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »