Interviu cu Diana Puiu

Interviu realizat de Diana Giura, Vlad Toma, Anca Stoica şi Laura Mihalca

Diana Puiu este o altă adolescentă care a ales să se implice în activitățile de voluntariat Art Out. Activează în departamentul de Resurse Umane, unde își tratează task-urile cu multe responsabilitate și imaginație. A ajutat foarte mult la realizarea Galei Art Out 2016, iar acum o puteți cunoaște la interviurile de recrutări din această toamnă, dar și din următorul interviu.

14800837_1103665049717008_1993788975_n

Ce te-a determinat să te înscrii în Art Out?

Prietena mea cea mai bună, fostă membră a echipei Art Out, m-a convins să mă înscriu. M-am gândit că pot face ceva productiv și util în timpul meu liber și îmi pot dezvolta abilitățile.

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar de succes?

În primul rând, cred că oricine poate fi un voluntar de succes dacă lucrează cu pasiune. Apoi,  responsabilitatea, creativitatea și tenacitatea în atingerea obiectivelor sunt caracteristicile care definesc cu adevărat un voluntar de succes.

Ce inseamna voluntariatul pentru tine?

Pentru mine, voluntariatul înseamnă prilejul de a contribui personal la înfăptuirea unui vis, oportunitatea de a cunoaște lucruri noi si persoane speciale.

14800772_1103665033050343_1758700399_n

Petrecerea de Crăciun

Ce așteptări are un voluntar de la activitatea pe care o intreprinde?

Așteptările unui voluntar depind de obiectivele personale pe care și le-a propus atunci când a devenit voluntar. Voluntariatul nu trebuie să fie tratat ca o activitate de bifat („trebuie să fac si voluntariat”). Eu vreau să simt că fac parte dintr-o echipă care creează lucruri minunate, alături de care îmi pot folosi și dezvolta abilitățile și competențele și alături de care să am satisfacția îndeplinirii unui vis.

Care este proiectul/articolul tau de suflet? 

Toate proiectele pe care le-a realizat au fost foarte faine și au reușit să mă facă să mă simt mândră că fac parte din această echipă. Participarea la evenimentul prilejuit de aniversarea Art Out m-a adus mai aproape de întreaga echipă, m-a făcut să mă simt că fac parte dintr-un proiect minunat.

Cum ai caracteriza echipa Art Out?

Cea mai tare echipă pe care am cunoscut-o până acum:  plină de energie și pasiune, activă și creativă, care știe ce își dorește si muncește foarte mult să își ducă  proiectele la bun sfârșit.

14801051_1103665026383677_2041809059_n

Gala Art Out 2016

Ai recomanda Art Out și altor persoane care vor să se înscrie la un voluntariat? Daca da, de ce? Daca nu, de ce?

Da, recomand din tot sufletul! Am făcut asta deja și o voi face în continuare. Echipa Art Out este formată din omuleți creativi, frumoși, de calitate, care compun departamente potrivite pentru fiecare candidat. Se lucrează minunat în fiecare departament și astfel se nasc proiectele noastre.

Cât timp dedici voluntariatului?

Nu am un program anume. Depinde de proiectele aflate în lucru si de necesitățile echipei. Imi dăruiesc cu drag timpul liber și uneori ceva mai mult, atunci când avem un proiect important în pregătire și derulare.

Care este cea mai frumoasă experienţă a ta de până acum din Art Out?

Cea mai frumoasă experiență a fost perioada de recrutare din primăvară. Atunci am avut responsabilități mai mari, am cunoscut mulți oameni frumoși și am avut satisfacția îndeplinirii obiectivelor, cu succes, zic eu.

14793922_1103665006383679_169159582_n

Te-a schimbat Art Out în vreun fel? Daca da, cum?

Da, orice experiență te schimbă cât de puțin, fie în rău sau bine. În cazul meu, Art Out m-a schimbat în bine. M-a ajutat să-mi dezvolt anumite abilități, mi-a redus din timiditatea pe care o aveam în fața oamenilor și m-a făcut să fiu mai organizată.

De ce ai ales să faci parte din departamentul de Resurse Umane?

Sincer, am ales să fac parte din acest departament pentru că aici era și cea mai buna prietenă a mea. Nu știam exact cu ce se ocupă acest departament, însă ușor, ușor, am învățat, am evoluat și acum sunt mândră ca îi pot învăța și pe alții.

Care este cea mai frumoasă parte a activităţii pe care o desfăşori în echipă?

Partea în care ne întâlnim cu toții la ședință și stabilim proiecte, venind fiecare cu idei care mai de care.  Este o atmosfera plină de creativitate, dinamică, interacționăm și ne contrazicem până ajungem la un acord comun care ne definește echipa.

14801151_1103665046383675_1190023115_n

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »