Improvizaţii spaţiale – Cristian Ruta Fulger

Artistul Cristian Ruta-Fulger expune în această perioadă la Centrul de Cultura din Nova Huta – Galeria Centrum din Cracovia, o serie de lucrări sub titlul „Improvizatii spaţiale”. Expoziţia este deschisă în perioada 05.02.2016 – 15.03.2016.

Constructie-distrugere

Joanna Gosciel Lewinska, curatorul expoziţiei a declarat despre lucrările expuse: „(…)Referitor la lucrările lui Cristian Ruta-Fulger este greu să ai o poziție echivocă, pe care ți-o lasă impresionantele trasee de lumină (transparenţe, scântei, tăieturi) și câmpurile luminoase de culoare (să fie fenomene atmosferice atunci când se schimbă cromatica). Ne apropiem astfel de abstracția pură. Culorile sale sunt curate, în unele lucrări atingând chiar intensitatea luminii însăși. Tensiunea-contrastul în lucrări se realizează pe linia de intersectare a suprafețelor cromatice, unde pe marginile neregulate se întrepătrund culorile. Dacă putem observa vreo evoluție în această pictură (și trebuie să vorbim mai degrabă despre pictură în ansamblu decât despre lucrări separate, care adesea fac parte din cicluri mai ample, fiind versiuni ale aceleiași teme, create rapid și cu generozitate), aceasta va fi înaintarea într-un mod tot mai clar în direcția abstracției.

Improvizatii spatiale
(…)Traseul său creator este o continuă o căutare a limbajului universal al picturii – a codului cu care într-un mod indirect dar totodată citibil se pot descrie și prezenta emoțiile și impresiile umane de baza. Cât de aproape este de îndeplinirea acestei idei – decideți singuri.”

Improvizatie-sfarsit de toamna

Născut la Cluj în 1979, absolvent al Liceului de Arta din Cluj (1997) și al Universității de Arta București (2002), secția Artă Murală, Cristian Ruta-Fulger este din anul 2007 membru al U.A.P. filiala Interjudețeană Cluj-Bistrița. A luat parte la tabere de creație în România, Polonia și Danemarca. În anul 2007 a fost laureat la secțiunea pictura de către U.A.P. filiala Interjudețeana Cluj-Bistrița. Este autor a 4 expoziții personale și a luat parte la peste 20 de expoziții colective și de grup în țară și în afara ei. În prezent locuiește și crează în Polonia, la Cracovia. Alături de pictura abstractă cu influente abstract-expresioniste a realizat și diferite proiecte în tehnici specifice artelor decorative. Lucrările artistului se găsesc în numeroase colecții internaționale.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »