Helloween – Pumpkins United Tour la Bucuresti

Unele concerte sunt mai mult decât muzica sau luminile, sunt un eveniment de referință, atât pentru formație și public, cât și pentru întreaga scenă muzicală.

Un astfel de eveniment a fost turneul Pumkins United, care i-a văzut pe cei de la Helloween reuniți. Nu mulți ar fi crezut să vadă vreodată un concert Helloween cu tot cu Kai Hansen și Michael Kiske, dar iată că s-a putut. Mulțumiri DX Events pentru că i-au adus și în București.

Intro-ul ne-a zis „Let Me Entertain You” și asta au și făcut. Show-ul a pornit în forță cu Helloween, într-un duet Michael Kiske & Andi Deris. Un moment incredibil să îi vezi pe amândoi cântând ceva atât de reprezentativ, și făcând un duet atât de bun și potrivit de parcă nu a fost niciodată vreo despărțire în Helloween.

Photo Credits: Carlos Funes

Între schimbările de soliști și artiști, pe ecranul din spatele scenei apăreau animații cu mascote dovleci, care își tot schimbau perucile. Fiecare melodie avea niște vizualuri incredibile, fie că erau video, animații sau versuri. Luminile și sunetul impecabile, care spun multe despre un concert la Romexpo.

Andi Derris a scos multe piese și albume cu Helloween, a fost cu ei în enorm de multe concerte. Totuși, întoarcerea lui Kiske este ce i-a atras pe cei mai mulți, și pe bună dreptate. Are o voce și o prezență scenică de neînlocuit.

Pe durata celor 3 (!!) ore, am trecut prin hituri mai vechi și mai noi, power metal adevărat și balade. De la început până la sfârșit, un festin muzical. Melodii precum Dr. Stein, Perfect Gentleman sau Are You Metal au antrenat publicul, care a fost în mod clar, foarte metal. Baladele precum If I Could Fly, Forever and One și A Tale That Wasn’t Right au fost momente cu adevărat de suflet, mai ales Forever and One fiind un duet.

Melodie după melodie, seara a fost un moment de istorie muzicală și un moment istoric. Așa cum ne-a adus aminte si Kiske, unele dintre melodii au mai bine de 30 de ani, mai mult decât mulți din public.

Un alt moment aparte a fost solo-ul de tobe, care nu a fost doar pe scenă, dar și într-o înregistrare video cu Ingo Schwichtenberg, membru fondator Helloween, care a murit în 1995.

Totuși, pentru mulți, „miezul” a însemnat apariția lui Kai Hansen, pe medley-ul Starlight / Ride the Sky / Judas, Heavy Metal (Is the Law). Kai este atât de intrinsec legat de tot ce înseamnă power metal, și asta se simte de câte ori apare.

Photo Credits: Carlos Funes

În final, l-am putut vedea și pe How Many Tears. Dar finalul nu e niciodată final, așa că am mai avut parte și de bis cu Eagle Fry Free, Keeper of the Seven Keys, Future World și nelipsita I Want Out. În aplauzele publicul, 3 ore au trecut rapid. Finalul a fost și mai glorios cu baloane în formă de dovleci și multe, multe confetii.

Per total, un show fenomenal, care chiar își merită cuvântul show. Cu lumini și animații, muzică bună, melodii iubite. Totuși, desfășurarea impresionantă de forțe a fost ceva care ne-a transpus, publicul admirând cu adevărat spectacolul, dar parcă nefiind atât de tare(/)implicat. Nu îmi pot imagina cum va fi un următor turneu Helloween, când pumpkin-îi nu vor mai fi reuniți. Până atunci, ne bucurăm de ce am avut: Helloween – Pumpkins Reunited Tour in București.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »