Festivalul Elenismului din Romania, 24 – 26 oct.2013

In cadrul unui proiect initiat de Uniunea Elena din Romania si cofinantat de Directia Relatiilor Interetnice si Ministerul Culturii, Comunitatea Elena din Galati are onoarea sa organizeze anul acesta Editia a XIII a,

a Festivalului Elenismului din Romania.

Acesta se desfasoara sub egida Ambasadei Greciei la Bucuresti.

Acest festival se organizeaza anual, de fiecare data fiind gazduit de o alta comunitate.

O data in plus, in anul acesta, importanta lui sporeste, datorita aniversarii a 20 de ani de la infiintarea Ansamblului “Olympos” al Comunitatii Elene din Galati.

In perioada 24 – 26 octombrie 2013 va invitam la un regal al cantecului si dansului traditional grecesc si nu numai, deoarece din afis fac parte si alti invitati de marca din tara, dar si din strainatate.

Ce veti putea vedea la noi?

Vor evolua ansambluri ale tuturor comunitatilor elene din Romania, ansambluri ale altor minoritati, trupe de dans si alte surprize.

Vor evolua pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Galati:
– Ansamblul “Tihii Dunai” al Comunitatii Rusilor Lipoveni din Braila
– Ansamblul “Cansu” al Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Techirghiol

Vor mai evolua si:
– Ansamblul “Doina Covurluiului” al Centrului Cultural “Dunarea de Jos” Galati
– Ansamblul “Estrada Copiilor” de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati
– Un ansamblu de dans din Slovenia
– Si un ansamblu – surpriza din Grecia

Spectacolele vor avea loc incepand cu dupa-amiaza zilei de 24.10.2013, ora 17.30 si vor continua in zilele de 25 si 26 octombrie dimineata de la ora 10.00, si respectiv dupa-amiaza de la ora 16.00.

Va invitam cu mare drag sa ne insotiti in aceste zile de sarbatoare, sa ne vedeti si sa ne cunoasteti traditiile in primitoarea sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor Galati.

“Speram si in acest an sa avem un public numeros, asa cum a fost de fiecare data, ne-am bucura sa onorati invitatia noastra si sa fim impreuna la aceasta mare sarbatoare. Comunitatea noastra este deschisa tuturor celor ce doresc sa ne cunoasca si sa ne fie alaturi. Multumim tuturor partenerilor nostri, colaboratorilor, mass-media si, mai ales membrilor comunitatii, impreuna sarbatorim astazi Comunitatea Elena.
Tuturor, la multi ani!”
( Rodoclia Zamfiropol – Presedinte Comunitatea Elena Galati)

“Va suntem alaturi si noi, echipa de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, asa cum am facut-o de fiecare data, fiind onorati si bucurosi sa fim gazdele acestui festival important pentru galateni. Comunitatea Elena este plina de oameni frumosi, generosi, deschisi ! Felicitari pentru tot ce faceti si va uram si noi La multi ani!” (Angela Baciu – scriitor, consilier cultural CCSG)


Va asteptam.
Intrarea libera!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »