Expoziție personală de pictură semnată ALINA DEICĂ

Va recomandam calduros expoziția personală de pictură semnată ALINA DEICĂ

ELITE ART GALLERY deschide miercuri ,30 iulie 2014, orele 18.00 o nouă expoziție de pictură a cărei protagonistă este ALINA DEICĂ.

Afis Alina Deica_50x70cm

Scriitorul Florin Toma, redactor şi cronicar de artă plastică la revista „Viaţa Românească”, va avea cuvântul la deschiderea oficială a expoziției.

Acesta ne vorbește într-un preview, despre creațiile Alinei Deică:

Tablourile semnate de ALINA DEICĂ sunt parcă întâmplări ce susţin delicat unica formă de inegalitate permisă de Dumnezeu. Aceea dintre starea de increat şi cea de fiinţă. Spune un bătrân scriitor francez: „Les hommes naissent égaux, mais, dès le lendemain, ils ne le sont plus”. Exact de a doua zi, de când a simţit că este deflorată de fiorul creaţiei, Alina Deică şi-a pecetluit destinul. A ales să se plaseze în zona rarefiată a oamenilor condamnaţi la a nu mai fi egali cu ceilalţi. Dintr-un motiv foarte simplu: pentru că Artistul poartă asupra lui vina iniţială. Vina tragică. Dar şi sacră, în acelaşi timp. El nu este altceva decât năzărirea solemnă a increatului în domeniul de definiţie al activului. Al făcutului. Sau, cum spune Ion Barbu: „Că vinovat e tot făcutul / Şi sfânt, doar nunta, începutul…”. Aici, în nuntirea ab initio, în această îngemănare originară – cu palpituri şi înlesniri cvasi-erotice – dintre pasiune şi îndrăzneală, dintre vocaţie şi cutezanţă, dintre har şi văpaie, aici cred eu că se află germenii artei ei. Pictura Alinei Deică are toate ingredientele unei fabuloase experienţe de iubire năprasnică. Efectuată la ora de graţie.”

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 30 iulie – 9 august 2014, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00- 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00- 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »