Expoziţia ARCHIVE / GABRIELA BODIN

Galeria Galateca vă invită să vizitaţi camera de autor „Archive” semnată de Gabriela Bodin. Proiectul inaugurează şi un nou concept expoziţional Galateca, Black Cube, ce propune o expunere inedită, concepută pentru a pune în valoare opera artiştilor, a experimenta şi a schimba dialogul acesteia cu privitorul.

Stilul cu care s-a impus Gabriela Bodin este cel al portretelor realizate într-o manieră contemporană, exprimând aproape întotdeauna o melancolie grea, plină de sensuri. Portretele sale, cu priviri triste, când înspăimântate, când sugerând anxietate, sunt expresia încercării de auto-izolare în propria intimitate.

„În prezent, stilul meu este inspirat şi format de gesturile de mişcare ale personajelor din tablourile lui Francis Bacon, importanţa cărnii pe care o acordă Lucian Freud şi atmosfera misterioasă a portretelor lui Rembrandt. În tablourile mele predomină melancolia şi singurătatea, pentru acest lucru folosesc o alegere limitată de culori, mai ales în mod obsesiv negrul. Pictez persoane cu puţine expresivităţi ale chipului, cu intenţia de a crea atmosfere reci şi în acest mod fundalul negru îl aleg pentru a exprima singurătatea, folosind culori acrilice şi în ulei cu bitum pe pânză. Dau o mare importantă luminii şi umbrelor care se modelează după ea.” Lumini şi umbre care caracterizează destinul unui emigrant şi singurătatea pe care noi toţi am încercat-o, atunci când am venit în Italia.”

Expoziţia ARCHIVE cuprinde si o serie de lucrări noi, prezentate in premieră publicului românesc.

Gabriela Bodin este o artistă italiană, de origine română (născută la Focşani, 1983), considerată a fi o speranţă a noului val de pictură figurativă. Talentul artistei este confirmat de numeroase premii, printre care premiul la concursul de pictură Morlotti (Imbersago) 2011 şi la concursul de pictură Brambatti (Castiglione d’Adda) 2010, finalistă a concursului pentru premiul Combat (Livorno) 2012 şi premiul Movimento nelle Segrete di Bocca (Milano) unde din juriu făceau parte Philipe Daverio, Luca Pignatelli, Giovanni Bonelli. A fost aleasă să lucreze pentru proiectul artistic Seguendo il cammmino di Marco Polo.

A avut expoziţii în galeriile Living Art Gallery (Hungerford UK), Ghiggini (Varese), OpenArt Milano, Oldrado da Ponte (Lodi), PasspArtout Galley (Pero), D’art Visual (Mennagio), Arte Elite (Arcore), Galgarte (Bergamo), Moitrè (Torino), muzeul Arcos (Benevento).

Expoziţia Gabrielei Bodin se înscrie şi în programul „Romanian Art Energy”, iniţiat de galeria Galateca prin care sunt aduşi în faţă publicului din România, artişti de origine română, cunoscuţi la nivel internaţional, dar foarte puţin cunoscuţi în ţară. Astfel după Vlad Tenu şi Timon Botez, Gabriela Bodin este al treilea artist inclus în proiect.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »