EGOgrafie, ediția a V-a

EGOgrafie, ediția a V-a

 

Marți, 6 mai 2014, de la ora 17.00, la Muzeul Județean Gorj (str. Geneva, nr. 8, Târgu Jiu), va avea loc vernisajul expoziției de pictură, grafică, sculptură, ceramică, textile ”EGOgrafie”, aflată deja la ediția a V-a. Expun artiștii: Daniela Adela Armega, Iulia Balanca, Georgiana Brandt, Dorina Cioplea, Decebal Crăciun, Viorel Curt, Ana-Maria Cuteanu, Vasile Fuiorea, Mihaela Galenski, Florin Hutium, Raluca Israil, Armand Landh, Valer Neag, Adriana Negrea, Lucica Popescu, Cristina Ploscariu, Mihai Plăveți, Dan Semenescu, Ștefan Strâmtu, Viorel Surdoiu, Daniel Șerban, Mihai Șocu, Aurelian Iulius Șuță, Marius Turcitu, Mihaela Turcitu, Adriana Vâlcea, Marius Mihalceanu (poet). Curatori: Cristina Ploscariu & Dorina Cioplea. Un eveniment organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Expoziția este deschisă publicului în perioada 6 mai – 6 iunie 2014.

 

”Această expoziție este rezultatul aspirațiilor și gândurilor pe care fiecare artist ar trebui să le aibă la un moment dat. Ideea unei comunități artistice închegate, unite, în cadrul unui proiect de introspecție, de analiză a sinelui în raport cu o lume plină de abject și de moarte spirituală și culturală.

EGOgrafie s-a născut din nevoia acută de sine și de celălalt. Vă propunem o lume utopică, dar oniric și artistic posibilă, unde frumosul din noi este purtat ca o bijuterie rară și prețioasă. Atitudinea artistului actual de a se (re)trage din lume, de a se izola, este dublată de strigătul de luptă al sufletului său împotriva mocirlei în care și pentru care se zbat oamenii timpului său. Refugiu într-o lume interioară, unde imposibilul este trăit cu cea mai mare naturalețe posibilă.

Ajunsă la cea de-a V-a ediție, EGOgrafie trasează o dâră de lumină pe cerul meu interior. Sper să vă lumineze într-o oarecare măsură, și pe dumneavoastră, publicul.” – Cristina Ploscariu, curator

afis egografie

“EGOgrafie este un proiect foarte drag mie, un copil care creşte şi îşi confirmă valoarea de la un an la altul. Cel mai important aspect mi se pare faptul că nu ţine cont de apartenenţe, fie că vorbim de apartenenţa la un stil, o tehnică, o generaţie sau o viziune. Singura, cea care contează cu adevărat, este cea artistică.

Așa se face că și în acest an s-au implicat peste 20 de artiști, 26 mai exact, atât din județul Gorj cât și din alte locuri din țară. Complexitatea acestui proiect este ingredientul de rezistență în timp, în fiecare an publicul putând intra în contact cu lucrări de artă contemporană în tehnici, stiluri și forme variate. De fapt, pe simeze punem eu-ri artistice, interioare de creatori, nevoia de exteriorizare sau cheia de intrare în universuri fascinante.

EGOgrafie este o radiografiere a sinelui în relaţie cu arta. ” – Dorina Cioplea, curator

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »