Despre pasiunea pentru creaţie şi editare video şi despre voluntariat. Interviu cu Marius Bobe

Interviu realizat de Diana Giura, Anca Stoica, Vlad Toma şi Laura Mihalca

Marius Bobe este nu doar o persoană extrem de creativă, deschisă, comunicativă, ci şi un grafician talentat şi un video creator promiţător. La toate acestea se adaugă calităţile sale de voluntar – prietenos, solidar, punctual, atent la detalii, ambiţios. A fost, este şi va fi mereu o plăcere să colaboram cu el. Ne leagă multe amintiri, sedinţe de lucru, dar şi ieşiri în oraş, petreceri, clipe cu voie bună. Marius rămâne pentru toţi cei care l-au cunoscut un prieten pentru o viaţă.

Dar mai multe vă invităm să aflaţi din interviul următor.

12377608_1048422075223206_8925480646364183061_o

Petrecerea de Crăciun

Povesteşte-ne despre experienţa ta în Art Out. Cum a început şi în ce a constat?

Întâlnirea mea cu Art Out, mai exact cu Laura Mihalca, cea care a dat viaţă visului ei, a fost într-un moment din viaţa mea când am căutat să-mi îndrept privirea către a face ceea ce-mi place. Am ales să devin voluntar ştiind foarte bine că voi reuşi să mă dezvolt mult mai repede decât dacă o făceam pe cont propriu. Art Out a fost pentru mine o experienţă de viaţă şi o provocare pe care nu o puteam refuza.

Cum ai integrat experienţa în parcursul tău personal şi profesional?

Nu a trebuit să integrez experienţa ci doar să o acumulez, niciodată nu este de ajuns chiar şi atunci când acumulezi destule cunoştinţe încât “să poţi face diferenţa”. Experienţa mea cu Art Out o pot considera o treaptă pe care am urcat-o în viaţa de grafician, video editor, o treaptă care m-a ajutat să acumulez multe cunoştinţe.

Ai vrea vreodată să realizezi un scurt-metraj/lung-metraj despre un anumit subiect cu cei din echipa Art Out? Cum îţi imaginezi că va fi?

Dacă mi se va propune, da, de ce nu!? întotdeauna am răspuns provocărilor şi nu voi face o excepţie. Aş face un scurt metraj despre protejarea valorilor României.

14202511_1232153936850018_8099478990215337496_n

Petrecerea de Crăciun

Care crezi că sunt caracteristicile unui voluntar de succes?

Un voluntar de succes se implicătrup şi suflet pentru scopul pentru care a devenit voluntar. Vine cu idei pentru a îmbunătăţi şi a uşura munca echipei sale.

De ce devii un voluntar?

Devii voluntar pentru dezvoltare personală, pentru a acumula experienţa şi cunoştinte într-un domeniu în care nu poţi intra fără acestea două. Un voluntar nu are nevoie de recompensă bănească pentru munca depusă, ci mai degraba de mulţumiri şi recunoştinţă. Devii voluntar pentru a demonstra că poţi transforma lumea începând cu tine însuţi.

Ce aşteptări are un voluntar de la activitatea pe care o întreprinde?

Nu ştiu ce aşteptări au ceilaţi voluntari, însa eu sunt o persoană care îşi impune ţine mareţe, pe care cu răbdare le voi atinge. Voluntariatul este doar o etapă care mă ajută să trec la urmatoarea treaptă a carierei mele.

Care este proiectul tău de suflet în Art Out și de ce?

Pot spune că toată aventura mea în Art Out a fost proiectul meu de suflet. Art Out m-a ajutat să mă dezvolt profesional prin toate proiectele la care am participat şi daca ar fi să aleg “perla coroanei”, aş spune că aceasta ar fi Gala Art Out 2016.

12360372_1048425338556213_3356741739346239039_n

 Petrecerea de Crăciun

Care este cea mai frumoasă amintire a ta din întreaga perioadă de voluntariat?

Nu am o singură amintire, sunt multe întâlniri pe care le-am apreciat şi toate acestea datorita colegilor plini de viaţă şi voie bună, pe care i-am avut alături în această echipă minunată. Eu sunt de părere că nu contează cât de frumos este locul în care te aflii, dacă nu eşti însoţit de cine trebuie. Am avut nororc să fiu în timpul potrivit la locul potrivit şi mă bucur pentru că am avut această şansă.

Ce e mai rău, să eşuezi sau să nu încerci?

Dacă stau să mă gândesc bine, să eşuezi în viaţă, în general nu este ceva rău ci din contra este « un şut în fund care te împinge mai departe ». Cu siguranţă, să nu încerci este o greşeală fatală pe care nu o poţi remedia.

Care e lucrul pe care l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai făcut? Ce te opreşte?

Mi-am dorit de mic să schimb lumea într-un fel sau altul. Vreau să ajut la dezvoltarea umanităţii şi ştiu sigur că schimbarea începe cu mine. Nu este ceva ce mă opreşte, aştept cu răbdare momentul în care voi reuşi ce mi-am propus.

Cum ai caracteriza echipa Art Out?

Echipa Art Out este o echipă în adevăratul sens al cuvântului, oameni care s-au unit cu gândul de a crea ceva frumos împreună. Art Out este visul în care toţi cei ce am fost voluntari credem. Sunt mândru că am facut parte din această echipă, am mai spus-o şi o voi repeta.

12140943_1048420378556709_2776594822252148191_o

Petrecerea de Crăciun

Cum erai ca persoană înainte să intrii în Art Out și cum ai evoluat de atunci?

Din punct de vedere profesional m-am dezvoltat foarte repede şi m-am confruntat cu probleme pe care a trebuit să le rezolv uneori foarte repede. Când faci parte din echipa unei reviste, cel mai greu este deadline-ul. Pe mine termenul limită nu m-a doborât, ci din contră, m-a îndârjit şi mai tare.

De ce ai recomanda oamenilor să devină voluntari Art Out?

Pentru că am menţionat mai sus de ce recomand voluntariatul, am să spun cui nu aş recomanda voluntariatul. Nu aş recomanda voluntariatul celor care aleargă dupa bani şi celor ce vor sa scoată bani din voluntariat. Nu recomand voluntariatul celor care nu sunt informaţi şi celor uşor de manipulat, pentru că pot ajunge victime sau pot face lucruri grave de care nu au habar.

Ce proiecte ai în curs?

Eu sunt propriul meu proiect. Investesc în mine pe zi ce trece, prin dezvoltare personală, intelectuală şi sportivă, până când va veni momentul să predau ştafeta celor ce urmează.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »