Crimson Peak

Cum s-a anuntat premiera la Crimson Peak am zis ca trebuie sa mergem neaparat. Zis si facut, rezervare la Hollywood Multiplex si suntem gata sa il vedem pe Hiddleston.

Ce pot sa zic? Sunt fana. Si nu a dezamagit deloc.

Stim ca filmul este regizat si scris de Guillermo Del Toro, deci trebuie sa ne asteptam la un film cu adevarat artistic si exact asa e. Desi e horror, nu este ceva dus la extrem, sau doar de dragul de a fi. Se bazeaza pe cinematografie, se vede mana lui Del Toro in lumini si umbre, cadrele pe care le abordeaza. Nu este un film horror pur ci o poveste de dragoste gotica. Epoca victoriana a conacelor ce scartaie, prin care bate vantul si prin care, ocazional, apar … fantome.

Povestea este centrata in jurul lui Edith Cushing, pe care o intalnim la varsta 10 ani, cand spune ca a vazut prima oara fantoma mamei ei, care o ameninta sa stea departe de Crimson Peek. Matura fiind, ea este o scriitoare in devenire, al carei manuscris despre o poveste cu fantome este respins, fiind asteptata o poveste de dragoste de la ea. Desi se opune cu vehementa frivolitatilor sociale, este atrasa in jocul acesta de baronetul Thomas Sharpe (Hiddleston), un tanar britanic de un sarm extraordinar, cu o prezenta misterioasa.

Tatal lui Edith se opune vehement relatiei dintre cei doi, iar Thomas si sora lui par sa se intoarca in Londra. Intr-o scena de o cinematografie tulburatoare, tatal lui Edith este omorat cu brutalitate, urmand ca Thomas sa fie la momentul potrivit ramas sa o consoleze pe biata Edith.

Nunta are loc iar cei doi se muta in conacul lor din Anglia, o casa imensa in care doar ei doi si sora lui Thomas vor trai. Un conac neingrijit, prin care ninge, ploua, uiera vantul. Din ce in ce lucrurile devin mai sumbre, mai gotice, mai macabre, mai misterioase.

Mai mult nu va zic, pentru ca trebuie sa vedeti acest film. Este un film desavarsit, care merita vazut, un film la rang de arta. (Si apoi stim ca si Tom Hiddleston este la rang de arta)

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »