Concert Dulce Pontes la Sala Palatului- Muzica portugheza Fado

Duminică, 9 februarie 2014, Dulce Pontes, regina muzicii fado, va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti. Marcel Pavel, cu timbrul său inconfundabil, va fi invitatul special al concertului. Astfel, artistul român şi regina muzicii fado îi vor încânta pe fanii acestui gen muzical într-un eveniment de excepţie.

Personalitate remarcabila al scenei contemporane de world music, Dulce Pontes a fost protagonista mai multor duete de prestigiu: solista a impresionat o lume întreagă cântând alături de Cesária Évora, José Carreras, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Núñez, the Chieftains, Kepa Junkera, Eleftheria Arvanitaki, George Dalaras, Andrea Bocelli.

Piesa „Canção do Mar” se regăseşte pe coloana sonoră a producţiei de mare succes Primal Fear (Avocatul Diavolului) cu Richard Gere, iar un fragment instrumental din aceeaşi compoziţie apare ca temă sonoră în serialul de mare succes “Southland.” În 2003 aceeaşi piesă a fost înregistrată de Sarah Birghtman sub titlul “Harem” şi a ajuns pe prima poziţie în topul Dance & Crossover din SUA.

Albumul “Làgrimas,” lansat în 1993 rămâne unul din cele mai bine vândute albume din toate timpurile, în Portugalia.

Printre celebrităţile fermecate de vocea lui DULCE PONTES se numără scriitorul Paulo Coelho care a mărturisit că muzica ei “(…) te face să simţi nevoia să o împărtăşeşti cu cei pe care îi iubeşti, dar şi cu restul universului, tăcut şi intens, ce ne înconjoară”.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »