Invitatie la vernisajul expoziţiei de pictură “Peisajul din vis”

Art Out vă invită la vernisajul expoziţiei de pictură “Peisajul din vis”

Bucureşti – Joi, 7 august 2014, ora 18.00 – va avea loc vernisajul expoziţiei de de pictură“ Peisajul din vis”. Evenimentul reprezintă un proiect ambiţios care îşi propune să prezinte într-o selecţie inedită peisaje reale sau virtuale care reflectă diferite etape de lucru şi stadii ale artistei Laura Lucia Mihalca.

 Gazda evenimentului este Centrul Socio – Cultural „Jean – Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, Bucureşti.

Adresa: Str.  J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucureşti.

Vor lua cuvântul în deschidere: Ligia Niculae – istoric, cercetător independent; Laura Lucia Mihalca – artist vizual.

afis

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada perioada 07-14 august 2014, de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00. Intrarea este liberă.

Proiectul expoziţional apare ca o necesitate a scenei cultural-artistice româneşti şi în special bucureştene, în condiţiile în care evenimentele dedicate artei peisagere devin din ce în ce mai puţine. Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca constă în legătura stabilă şi armonioasă dintre real, vizibil, palpabil şi virtual, personal, subiectiv, efemer. În acest cadru simbolic, omul rămâne o prezenţă sensibilă şi abia perceptibilă. În seria de peisaje prezentate, protagoniştii rămân elementele naturalului: elemente ale vegetalului, păduri şi munţi sau mări.

“ Cred că pictura este o poezie a formeloraflate într-un dialog al culorilor. Îmi concentrez căutările la limita dintre real şi imaginar. Lucrările mele spun multe despre modul prin care văd şi înţeleg spaţiul, cadrele, peisajul. Nu găsesc motive pentru redarea naturii exact aşa cum este ea în lumea fizică, dar găsesc infinit mai multe pentru a crea legături sensibile între vis şi realitate. Şi asta şi pentru că visul este o altă realitate posibilă, la a cărei geografie putem contribui.

Între figurativ şi abstract, între vizibil şi abia perceptibil sau oniric se creează un acord pe care îmi propun să îl studiez în cadrul lucrărilor mele. Situez peisajele între lumea văzută şi lumea visată – de mine, de noi – pentru că pictura mea începe în vis. Îmi doresc ca peisajul visul să continue şi fiecare să aibă o amintire pe care să o poată păstra sau dărui” , a spus Laura Lucia Mihalca.

 Parteneri: Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Spin Media

Parteneri media: Calendar de evenimente, Iqool, Online gallery, PRwave, Revista Vacanţe la ţară, Radio Itsy Bitsy, Radio RFI, Romanticu, România Pitorească, România Pozitivă, SuntPărinte.ro, Ultima Oră, VreauArta.ro.

Detalii despre eveniment puteţi afla aici:                    https://www.facebook.com/events/1458064411114653/

Vă aşteptam în cadrul unui eveniment artistic de neuitat!

Artist vizual emergent şi istoric de artă,  licenţiata Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat încă din anii facultăţii pentru expresivitatea lucrărilor sale şi pentru activitatea sa expoziţională intensă. Este unul din cei mai activi tineri curatori şi artişti vizuali contemporani, fiind implicată în proiecte de anvergură la nivel local şi naţional. A organizat o serie amplă de expoziţii colective şi personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate. Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii. A fondat revista de artă Art Ouţ, al cărui director şi redactor-şef este până în prezent.

Blog personal: www.lauraluciamihalca.blogspot.com

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »