1900 – Inspired, expozitie de pictura, sculptura si grafica

„1900 – InSpired”, expoziţie contemporană de pictură, sculptură şi grafică Grupul 4 Art

Bucureşti, 11 iulie 2013. Grupul 4 Art va prezenta publicului iubitor de artă contemporană expoziţia „1900 – InSpired” în perioada 11 iulie-11 august la InSpayer Bistro din Str. Batiştei nr. 24 A, vis-a-vis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vernisajul va avea loc marţi, 16 iulie, ora 19:00, într-un decor contemporan inedit îmbinat cu elemente clasice de interior.
Având ca punct de plecare istoria spațiului în care sunt expuse lucrările, grupul 4ART vă propune o incursiune în timp. Perioada anilor 1900 aduce ca noutate arta decorativă, manifestată în cele două curente: Art Nouveau și Art Deco. Pornind de la acestea, artiștii vizuali Alina Manole, Cristian Crestincov, Cosmin Matei, Răzvan Stanciu și Petre-Emanuel Ghergu aduc în prim plan compoziții plastice originale, trecute prin filtrul propriului stil, creând o armonie între spațiul de expunere și lucrările lor.

Elementele decorative și moda acelor vremuri vor fi juxtapuse aerului secolului XXI, invitându-vă la o anamneză a vremurilor începutului de secol XIX.

„Prin fiecare dintre lucrările noastre, ne-am dorit să putem stârni privitorului sentimente şi gânduri neaşteptate care să-l transpună imaginativ din cotidian într-o epocă plină de eleganţă şi rafinament”, au precizat membrii Grupului 4 Art.
„InSpayer Bistro îşi deschide porţile pentru susţinerea şi facilitarea dialogului dintre tinerii artişti şi public. Suntem bucuroşi să putem pune o amprentă în timp în vederea creării unor valori culturale prin intermediul acestor evenimente, având ca inspiraţie chiar fostul palat Spayer”, a declarat Cătălin Bădiţoiu, manager InSpayer Bistro.

Totodată, cei care doresc să fie prezenţi la vernisaj, sunt invitaţi să vină cu un obiect de vestimentaţie reprezentativ pentru anii 1900 pentru a oferi o culoare temporală vie şi mai puternică asupra acestui eveniment.
Despre InSpayer Bistro
Imobilul care găzduieşte InSpayer Bistro, cunoscut și sub denumirea de Casa Marmorosch Blank, a fost ridicat în anul 1900. Proprietarul, Herman Spayer, un mare proprietar şi industriaş a apelat la celebrul arhitect Louis Blanc pentru a realiza o construcție elegantă, stil Ludovic al XV-lea. Clădirea este înscrisă pe lista monumentelor istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural local, elaborată de Ministerul Culturii și Cultelor. În perioada interbelică, imaginea Palatului H. Spayer era una de referință pentru București, fotografia acestuia fiind imprimată pe cărți poștale, vederi ilustrate și ghiduri turistice. Poziţionat central, cu o arhitectură deosebită şi o capacitate mare de locuri pentru desfăşurare de evenimente, InSpayer Bistro, îşi propune prin activităţile artistice şi conexe să devină un loc de relaxare şi bună dispoziţie pentru iubitorii de frumos şi nu numai.

Despre Grupul 4 Art
Grupul 4 Art a luat naştere din iniţiativa artiştilor vizuali Alina Manole, Cristian Crestincov, Răzvan Stanciu, Cosmin Matei și Petre-Emanuel Ghergu de a contribui prin lucrările lor la îndeplinirea valenţelor pe care arta contemporană le înregistrează: cea a dialogului dintre artistul vizual și public și, nu în ultimul rând, cea a educării vizual estetice. Cei patru tineri au în palmaresul lor multiple participări la expoziții de grup, dar și expuneri personale, în ţară și în Bucureşti.

Pentru informatii suplimentare, vă invităm să accesaţi 04art.wordpress.com şi www.facebook.com/4Art.team.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »