Together for Europe

 

 

TOGETHER FOR EUROPE”

 

Comisia Europeană şi ANPCDEFP acordă un grand în cadrul programului  "Tineret în Acţiune", secţiunea 1.1, FUNDAŢIEI ILEANA MUSTATZA.

Proiectul are loc între 22-27 iunie în România (Rusciori- Sibiu ) şi 28 iunie -2 iulie în Ungaria (Budapesta).

Sub sloganul “Ne cunoaştem! Împreună  construim viitorul!”, acest proiect propune un workshop tinut de absolventi ai Universitatii Nationale de Arta, voluntari in cadrul fundatiei Ileana Mustatza care se va desfasura in aer liber, vizand peisajul in natura si introducere in tehnica acuarelei.

Se va vizita centrul vechi al Sibiului, dar si o expozitie in Piata Mare cu imagini si alte elemente ale diferitelor tari europene.

Programul se va continua cu o vizita la Muzeul Bruckenthal, o institutie culturala europeana de prestigiu, construita in stil baroc, care adaposteste una din cele mai valoroase colectii de arta din Romania.

A doua zi, vineri, 24 iunie, va avea loc o masa rotunda cu tema “Sa conservam diversitatea culturala europeana!”, la care vor lua parte atat tinerii implicati in proiect, cat si membrii comunicatii locale.

Ziua se va continua cu o piesa de teatru, iar seara se va vizita Muzeul Civilizatiei Populare ASTRA, unde tinerii implicati in proiect vor descoperi universul traditional al culturii romane.

Sambata, 25 iunie, se va organiza un carnaval al diversitatii. Fiecare participant va crea o masca reprezentativa pentru traditiile comunitatii locale.

Duminica, 26 iunie, vor avea loc o serie de evenimente culturale/ religioase din viata membrilor comunitatii locale (Biserica Luterana, Biserica Ortodoxa).

Ulterior, se va vizita Muzeul de icoane din zona Sibiu-Sibiel. Spre seara, va avea loc vernisajul expozitiei colective in cadrul careia vor expune artistii plastici coordonatori ai intregului workshop, alaturi de participantii la curs.

Luni, 27 iunie 2011, participantii vor vizita cetatea Cisnadioara. Marti se pleaca spre Budapesta.

 

Miercuri, 29 iulie 2011, va avea loc un alt carnaval al diversitatii si un tur al orasului.

Joi, 30 iunie se va organiza o masa rotunda interactiva in care se vor dezbate probleme ce tin de toleranta si multiculturalism in societatea europeana, apoi se va vizita Palatul Regal. Optional, se va organiza un workshop de pictura in acuarela.

Vineri, 1 iulie va avea loc vernisajul expozitiei in cadrul careia vor expune artistii plastici coordonatori ai intregului workshop, alaturi de participantii la curs.

Se va vizita Insula Margit, faimoasa pentru vastele sale bai termale si optional se poate organiza o croaziera pe Dunare.

Sambata, 2 iulie, se vor face promisiuni pentru parteneriate viitoare si va organiza un foc de tabara.

Duminica, 3 iulie, este ziua plecarii.

 

PARTENERI: Sports Club Economist, Bulgaria, Sofia; Fundaţia "Ileana Mustatza", România, Bucureşti; Foyer Culturel Laique de Capendu, Lyon, Franţa.

Cu sprijinul Fundaţiei KINDERBAUERNHOF – România şi EGYESEK YOUTH ASSOCIATION – Ungaria.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »