Teatrul Nottara ne invită „Acasă”!

ACASĂ, un spectacol de Nona Ciobanu şi Francisco Alfonsin, cu texte de Ana Blandiana, Horia Lovinescu/F.M.DostoievskiAlexandru Repan, se va juca joi, 10 noiembrie 2016, ora 17:00, Sala George Constantin.

Din distribuţei fac parte actorii: Alexandru Repan, Crenguţa Hariton, Raluca Gheorghiu, Liliana Gavrilescu, Florin Mititelu , Olga Bela.  Scenografia şi animaţia video îi aparţine lui Peter Košir. Durata este de 1 h şi 5min (fără pauză). Spectacolul este o coproducţie a Teatrului Nottara cu Teatrul Ţăndărică.

Nebunia umanităţii nu-şi pierde actualitatea! 

„O familie în care gesturile cotidiene se regăsesc alături de marile gesturi ale Istoriei, care ne-a construit aşa cum suntem astăzi. O familie, care poate fi a fiecăruia dintre noi, forţată să trăiască într-o cameră-personaj. Este vorba despre un spaţiu condensat, ai cărui membri îşi consumă existenţa şi se consumă unul pe celălalt, în venire şi devenire, iubire şi ură, naştere şi moarte. O familie în care natura contradictorie a fiinţei umane aşează dorinţa de putere alături de sacrificiu şi iubire. O familie nebună. Pentru că noi suntem, şi pentru că am devenit, din ce în ce mai ne-buni.

Repetăm aceleaşi gesturi sau cuvinte, fără să fim atenţi la momentele importante ale existenţei noastre. Le bifăm şi, uneori, stăm la masă cu Medeea, Ulise sau Penelopa, cu Zeus sau Dionisos, fără să avem habar. E adevărat, destul de rar. Încercăm să nu abandonăm familia asta, care se tot reinventează ciclic, după câte o furtună, din contradicţii ireconciliabile uneori. Încercăm să ne redefinim înlăuntrul ei, să găsim alături de sensul lui „acum”, acele sensuri pierdute, care ne aşează firesc în iubirea unuia faţă de celălalt, ca într-o călătorie în care velele fiecăruia ne forţează să navigăm pe loc”, explică regizorul Nona Ciobanu.

Detalii şi bilete aici.

sursa: http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2016/11/acasa-europa/

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »