Oportunitati fotografice

 

Oportunitati fotografice

 

    Pentru multi, vizitarea obiectivelor turistice inseamna sa fotografieze. Pornind la cautari de comori in destinatiile turistine, noi urmarim extraordinarul. Incadrand aceste mari monumente in poze, cream suveniruri fotografice ce sunt parte integranta a experientei turisite. Aceste “trofee fotografice”, valideaza faptul ca am ajuns la monumente precum Turnul Eiffel, Statuia Libertatii sau Cascada Niagara.

    Corinne Vionnet a cautat astfel de poze pentru seria ei de “suveniruri turistice” intitulata Oportunitati fotografice. Colaborand cu sute de fotografi de moment, artista uneste sectiuni mici ale imaginilor pentru a crea fiera strat, fiecare structura eterica.

        Monumente faimoase apar sa pluteasca usor intr-un abur, ca intr-un vis. Astfel, totul devine o compozitie a impresiilor turistice, cuprinzand experiente si sentimente, imortalizate intr-o astfel de poza. Fiecare constructie dezvaluieste viziunea turistica.

        Fiecare fotografie este baza pe 2-300 de poze facute de turisti si postate pe internet. Vionnet: “Era cantitatea enorma de poze aproape identice care mi-a dat ideea de a le suprapune”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse: http://www.corinnevionnet.com/index.php?/essays/, http://www.boston.com/bostonglobe/ideas/brainiac/

Traducere: Cosmina Simona Mihalca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »