„Novelist as a Vocation”, noua carte a lui Haruki Murakami

488423656

Sursa foto: http://www.gettyimages.fr/detail/photo-d’actualité/this-photo-taken-on-september-10-2015-shows-the-photo-dactualité/488423656

Noua carte a lui Haruki Murakami („Novelist as a Vocation”), o colecție de eseuri, ia cu asalt librăriile într-un mod neobișnuit.

O noua publicație a romancierului Haruki Murakami își face loc pe rafturile librăriilor din Japonia direct de la editură, în cadrul unui acord menit să susțină magazinele care sunt în competiție directă cu compania de vânzări on-line Amazon.com Inc, cât și cu numeroasele librării on-line.

Lanțul de librării Kinokuniya Co., cu sediul la Tokio, a cumpărat 90% din primele 100.000 de exemplare de la editură spre a le vinde în magazinele sale și a le distribui și altor librării.

Prin această metodă neconvențională de distribuție Kinokuniya speră să revitalizeze librăriile care suferă o pierdere semnificativă de cititori din momentul proliferării achiziționărilor on-line și a ebook-urilor. Marea majoritate a operatorilor de librării au îmbrățișat această inițiativă.

« Librăriile de stradă achiziționează cu greu cărți ale scriitorilor faimoși și aceasta este frustrant pentru noi », a declarat Masaya Haramoto, președintele Futaba Co., care conduce mai multe librării în Kyoto. « De data aceasta, însă, le putem spune clienților noștri cu încredere că cea mai nouă carte a lui Haruki Murakami este pe drum. »

1-japanbooksel

Sursa foto: http://phys.org/news/2015-09-japan-seller-percent-murakami.html

Însă unii operatori de librării sunt mai puțin entuziasmați cu privire la această inițiativă deoarece în cadrul acordului, exemplarele nevândute nu pot fi returnate editurii. În mod normal, acestea se returnează editurilor prin distribuitori. Acordul a devenit o sursă de consternare pentru mulți din această industrie deoarece aproximativ 40% din cărțile distribuite în librării sunt returnate.

Un oficial al lanțului de librării Kinokuniya a afirmat că se preocupă serios de vânzarea fiecărui exemplar, adăugând că inițiativa sa va ajuta la stabilizarea veniturilor editorilor.

În cea mai nouă carte a sa, Haruki Murakami privește retrospectiv la viața sa ca romancier.

Sursa articol: http://english.kyodonews.jp/news/2015/09/373752.html

Mădălina Panduru, studentă la Facultatea de Litere și Arte din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Specializare Engleză – Franceză

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »