Myrath în concert la București

1 Decembrie, zi națională, zi de concert! Myrath revin in București pentru un spectacol de excepție. Sunetul oriental este acasă la el în România, așa că publicul s-a strâns în număr mare.

Seara a început cu Stonelight, formație autohtonă de melodic heavy metal. Ei reprezintă tot ce ar trebui să fie muzica românească; sunt tineri, cu un sound nou și puternic, au prezență scenică, dar mai ales sunt bucuroși să cânte, vin cu plăcere și împart acest lucru cu publicul. Tocmai și-au lansat primul album, Into The Unknown.  De-acum în colo au doar unde să crească și sunt sigură ca o vor face.

Myrath! Pentru necunoscători, ei sunt o formație din Tunisia care îmbină acorduri orientale cu metal. Și le iese perfect. Sunt genul de formație care își câștigă enorm de mult public după fiecare concert, reușind să uimească și să surprindă. Au un public variat, de la copii și tineri la persoane de vârsta a treia, care de obicei nu prea vin la concerte, dar pentru ei au venit. Sunt oameni care i-au văzut și revin cu drag, iar așa voi fi și eu.

Chiar dacă nu știi versuri, te încântă melodiile lor și prezența scenică. Au început puternic show-ul, cu Believer, melodia cu care și-au deschis cel mai nou album. Vă las mai jos video-ul, o producție extraordinară

Concertul ne-a dus prin toate albumele lor, un recital prin care au fost alături de noi, s-au bucurat de fiecare melodie și au transmis enorm de multă pasiune, bucurie și energie. Ritmurile orientale sunt la locul lor în România, find foarte gustate.  Solistul ne-a zâmbit tot concertul și a făcut ture de scenă încontinuu. La un moment dat, pe melodia Duat, a zis că e timpul pentru o poveste, iar poveștile au nevoie și de un povestitor. Astfel, el a coborât în mijlocul mulțimii și ne-a rugat să stăm jos, el cântând de acolo.

A fost un show în care ai fost implicat, un show care te-a făcut să îi ții minte. Și acum, o zi după, încă simțim nevoia de a mai asculta o dată o melodie sau alta. Suntem prinși în magia lor. Au reușit din nou să facă un concert care nu doar să încânte publicul care îi știa, dar să îi atragă pe ceilalți. A fost genul de concert la care trebuia să mergi.

Quantic este un loc foarte bun de concerte, dar scena încă arată că este un club underground. Sunetul a fost dat mult prea tare, de multe ori vocalul fiind greu de distins de instrumental. La un moment dat a picat sunetul cu totul, dar a fost un moment bun pentru ca publicul să poată țipa, aplauda, scanda.

În concluzie, Myrath au făcut un show de zile mari. Cu ultimul album și-au perfecționat amestecul de sunete, ducându-se la un alt nivel cu totul. Sunt o formație în creștere, care va ajunge pe scene mari și cu mult public. Abia aștept să îi văd pe o scenă mare, cu lumini, cu backdrop, efecte, cu dansatoare!

Image result

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »