Menţiune Speciala la Gala Industriei de Carte din Romania „Bun de tipar”

Menţiune Speciala la Gala Industriei de Carte din Romania „Bun de tipar”

Volumul Arta Simplităţii – Alb, ediţie limitată şi înseriată reeditata de Editura Baroque Books & Arts cu ocazia expoziţiei „Alb” de la Art Yourself Gallery a câştigat Menţiune Speciala pentru Cea mai frumoasă carte la Gala Industriei de Carte din Romania „Bun de tipar”

Pe 15 mai, începând cu ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naționale a României, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor celei de a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, un proiect inițiat în mai 2012, de agenția Headsome Communication și Asociația Editorilor din România. Pentru competiția  din acest an s-au înscris peste 120 de instituții și peste 700 de proiecte. S-au acordat 25 de trofee, 5 mențiuni și trei premii speciale  în cadrul ceremoniei de premiere la care au participat peste 400 de invitați.

La categoria Cea mai frumoasa carte- sectiunea grafica din sase titluri finaliste, trei au fost premiate:

Volumul Arta Simplităţii – Alb, de Dominique Loreau, ediţie limitată şi înseriată reeditata si lansată de Editura Baroque Books &Arts cu ocazia expozitiei „Alb” de la Art Yourself Gallery a castigat Menţiune Speciala pentru Cea mai frumoasă carte/ secţiunea grafică.

Premiul I a fost castigat de cartea Trans(a)parenţe, Arhitectura Europei Centrale şi de Est (Fundația Arhitext design, concepție grafică: Faber Studio) si Premiul II a fost acordat volumuluiI II III IV V VI VII poveşti cu Ștefan Câlția (Galeria Posibilă, concepție grafică: Matei Câlţia).

Volumul Arta Simplitatii-Alb a fost tipărit cu litere albe pe calc alb, cu ilustraţie susţinută de cei 12 artişti prezenţi în expoziţia Alb de la Art Yourself  Gallery, Amalia Dulhan, Cornel Lazia, Bogdan Nedelcu, Alexandru Nimurad, Florin Pantilimon, Mihaela Obada, Ileana Oancea, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Virginia Toma, Ioana Ursa, Ana-Maria Zaharia, coperta fiind realizata deAna Wagner.

Această ediţie limitată a fost un joint venture între Art Yourself Gallery, Editura Baroque Books & Arts, care a reeditat parţial acest volum pornind de la conceptul “Alb” al expoziţiei din cadrul galeriei, Tipografia Monitorul Oficial S.A, care a susţinut tipărirea volumului şi Antalis, care a oferit suportul de hartie atât pentru carte, cât şi pentru catalogul expoziţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »