Master Arte Textile Ambientale/ 2011 – Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti

 

Master Arte Textile Ambientale/ 2011

Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti

 

Un eveniment expozitional universitar gazduit de Muzeul Taranului Roman in perioada 17 Iunie – 3 Iulie 2011, organizat si coordonat de Conf. Univ. Dr. Olga Birman Sabau si Lect. Univ. Dr. Dorina Horatau.

    Deschiderea expozitiei va fi marcata de cuvantul Prof. Univ. Dr. Ruxandra Demetrescu, Rector al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

Sunt prezentate lucrari de master in arta textila ambientala realizate intre anii 2009 si 2011.

Clasa coordonata de Lect. Univ. Dr. Dorina Horatau propune patru teme de studiu si cercetare in arta fibrei in care studentii autori prezinta publicului larg un ansamblu expozitional-ambient textil alcatuit din lucrari parietale, spatiale, dar si din obiecte textile de-sine-statatoare.

Amina Burloiu, studenta in anul I master, castigatoarea unei burse a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei in 2011, rememoreaza copilaria intr-un ansamblu spatial / parietal de figurine umane din sarma inspirate dupa propriile desene de la varsta de 4 ani in tema  Deconstructie in contemporan.

Oana Cirstea, studenta in anul II master, isi creeaza un spatiu / o scenografie cu lucrari de arta textila in care va desfasura, la vernisajul expozitiei, un numar de dans impreuna cu 4 colegi de la Cursul de Step. Tema se numeste Pe ritmuri de step.

Evghenia Goreaceva, studenta in anul II master, propune un ansamblu parietal / tapiserie haute-lisse cu o interpretare personala de teme din pictura lui Gustav Klimt. Titlul lucrarii este Metamorfoze.

Destinatii este tema de studiu si cercetare in artele textile a studentei din anul II Mioara Mei Rosu. Este o propunere in care parietalul format dintr-o serie de panouri decorative/ interpretare dupa harti vechi este completat de un ansamblu spatial de inspiratie arhitecturala – arce in ogiva semitransparente realizate într-o tehnica de autor.

Evenimentul expozitional Master Arte Textile Ambientale/ 2011 este un moment festiv in care studentii, profesorii si personalul din laboratoarele Catedrei de Arte Textile si Design Textil celebreaza incheierea, cu bune rezultate si promisiuni onorate, a ciclului I de invatamant post-universitar.

Vernisajul expozitiei are loc in data de 17 Iunie la orele 17.30 la Muzeul Taranului Roman, Sos. Kiseleff nr. 3, în Sala de Oaspeti, et. 2 (intrarea prin Str. Monetariei).

  Multumiri prietenilor si partenerilor nostri:

Muzeul Taranului Roman, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Cursul de Step, Floraria Royal Art.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »