Haken și Arcane Roots confirmate la ARTmania Festival 2018

ARTmania este primul festival românesc care a dezvoltat în România conceptul de îmbinare între entertainment și artă, care pregătește cea de-a 13-a ediție (27 și 28 iulie, Piața Mare din Sibiu), în care muzica rock de calitate se va îmbina cu alte evenimente de excepție. Concerte în spații neconvenționale, expoziții, acces la muzeele sibiene, lecturi și discuții cu artiști și producători din industria muzicală vor face din ARTmania 2018 un festival cu o experiență de neratat.

Pe lângă Steven Wilson, Leprus, Rome, Zeal&Ardor și Distorted Harmony, deja anunțați pentru concertele serilor de 27 și 28 iulie, Arcane Roots și Haken sunt alte două trupe care se alătură line-up-ului de pe scena din Piața Mare a Sibiului.

Cei de la Arcane Roots sunt, în ultimii ani, favoriții rock-ului underground din Anglia. Cu o tehnică impecabilă amestecată cu pulsuri hardcore, Arcane Roots va fi, cu siguranță, una dintre revelațiile ARTmania 2018. Andrew Groves (chitară și vocal), Adam Burton (bass) și Jack Wrench (tobe) sunt cei trei componenți ai trupei ale cărei albume au fost ridicate în slăvi de presa britanică, cea care i-a numit „noua mare speranță a rock-ului britanic”.

”Melancolia Hymns”, albumul lansat în 2017, a fost declarat de The Independent ca fiind printre cele mai bune 20 ale anului trecut. „Doar câteva trupe ar avea curajul să schimbe complet sunetul pe albunul al doilea – față de primul -, cu atât mai mult cu cât trupa își stabilise deja o bază de fani dedicată și pasionată, obsedată de albumul lor de debut. Cei ce odată se încadrau în curentul post-hardcore, muzicienii de încredere de la Arcane Roots nu sunt ca majoritatea celor din alte trupe.” – Remfry Dedman, Independent UK.

Haken, o altă trupă britanică din programul ARTmania 2018, oferă un rock progresiv condimentat cu tendințe vintage inspirate de rock-ul clasic care i-a călăuzit în drumul lor muzical de până acum. Devenind un nume important pe scena progresivă, trupa a primit numeroase aprecieri, cântând cu trupe ca Between The Burried And Me, The Neal Morse Band sau Leprous (de asemenea prezenți la ediția a 13-a ARTmania). Ross Jennings (vocal), Richard Henshall (chitară și clape), Raymond Hearne (tobe și tubă), Charles Griffiths (chitară), Dijego Tejeida (clape) și Conner Green (chitară bas) sunt cei cinci care vor zgudui scena ARTmania.

„Ne place să credem că show-urile noastre live sunt asemenea unui spectacol – nu în maniera celor de la Rammstein sau Cirque-du-Soleil -, dar, cu siguranță, e o anumită forță în muzica și prezența noastră pe scenă. Nu contează dimensiunea scenei sau numărul spectatorilor, tratez fiecare spectacol ca și cum aș fi pe Wembley sau la Madison Square Gardens și cred că asta e evident din energia pe care o transmitem pe scenă”, spune Ross Jennings, vocalul trupei.

Abonamentele pentru Festivalul ARTmania 2018 s-au pus în vânzare în rețelele Kompostor, Eventim, MyTicket și iaBilet.

ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »