Expozitia „Nude Identity” de Lidia Alina Nicolae

NUDE IDENTITY

Pare dificil sa concepi o pictura ilegala, dar fiecare opera de arta este in esenta, subliminal, un delict necomis. Si tocmai artistii pot comite delicte in realizarea lucrarilor in sine, insa fara a duce intr-o transgresiune sau transformare care sa devieze de la universalitatea si obiectivitatea regasirii subiectului privitor in obiectul de arta. Fara sa fac arta neinteleasa sau de neinteles, ce va prezint in seria a doua a colectiei, si anume Nude Identity este aproprierea de identitatea vizuala a nudurilor. Da, delict necomis denota un viitor delict comis in mintea privitorilor, a voastra, dar acolo el este posibil si nu are consecinte. In vise abia incepe iresponsabilitatea. Delictul mental, chiar fara consecinte, este totusi un delict complet in sine, dar gestionat in teritoriul sigur al imaginatiei.

Nu voi perora pe marginea lucrarilor, nu ar fi o opera de cunoastere artistica. Tendinta pe care incerc sa o transmit prin seria Nude Identity reiese din insesi lucrarile colectiei, fara sa fie nevoie de nimic in plus. Ce este dezbracat, ce este liber, ce este deja un delict mental nu are nevoie de granitele unei explicatii. Mai mult didacticism sau mai multa intelegere rationala oglindita in idei teoretice le-ar “imbraca” pe fete, si nu imi doresc asta.

Acceptarea artistica din partea celor care vor trece pragul Galerie Elite Prof Art va fi una data tocmai de reactie la stimuli, fara interpretari si fara ascunzisuri sau pedanterii.

Asadar va astept pe toti in perioada 24-26 octombrie 2014 la Galeria Elite Prof Art sa le cunoasteti pe “fete”, toate nude, toate in Nude Identity. Si va fi cu noi si modelul profesionist, Maria Popovici, fara ajutorul careia expresivitatea unora dintre lucrarile prezentate nu ar fi fost posibil de surprins.

Lidia Alina Nicolae

Vernisajul expozitiei a avut loc vineri 24 octombrie 2014 de la ora 19:00.

Expozitia a putut fi vizitata sambata 25 octombrie intre orele 11:00 – 18:30, si duminica 26 octombrie intre orele 11: 00 – 17:00.

Pe tot parcursul evenimentului le puteti intalni la galerie pe Lidia Alina Nicolae si pe Maria Popovici.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »