East European Comic-Con 2016

Haideți să vorbim despre East European Comic-Con, ediția din 2016. Un eveniment unic în această zonă a împătimiților benzilor desenate, filmelor, serialelor, super-eroiler. Nu ai cum să nu apreciezi munca titanică și viziunea din spatele acestui proiect, aducând actori pe care îi vedem în serialele preferate, artiști români și străini, standuri diverse, activități.

Fiecare vine pentru un alt motiv și pleacă cu o anumită impresie, dar de această date, toate sunt unitare. Evenimentul a fost unul de succes. Aduce în prim-plan un domeniu ce pare de nișă, dar un domeniu ce strânge zeci de mii de oameni. În mod clar au fost mai mulți oameni decât anul trecut.

Pentru mine, cel mai reușit panel a fost al lui Sylvester Mccoy, pe care nu ai cum să nu îl știi din Doctor Who sau The Hobbit. La 72 de ani, încă joacă, muncește, dar își face timp să călătorească în toată lumea. A coborât de pe scenă și a luat coloana de oameni care se formase pentru a îi pune întrebări și a început să se plimbe prin sală. Nu a existat un moment să nu aiba cineva întrebări pentru el, să nu existe o glumă, o poveste interesantă. Un moment absolut special. Ne-a povestit de amintirile din România anilor 90, când mâncarea nu era buna dar ține minte un vin roșu numit Murtfatlar, și când a vizitat Castelul Bran, Brașov, Sighișoara și Constanța. Ne spune cum a fost să fie partenerul pe scenă a lui Laurence Olivier sau Sir Ian McKellen. Un om special cu adevărat, care a avut de departe cel mai bun panel.

Asta nu înseamnă ca Charles Dance, David Anders sau Mark Pellegrino s-au lăsat mai prejos. Doar am venit să îi vedem, de aproape, pentru o poză, un autograf, o întrebare pusă.

Comic-Conul înseamnă mult mai mult decât actorii care vin. Înseamnă toți artiștii care ne-au încântat cu operele lor de-a lungul timpului, care au venit acolo să își prezinte munca sau chiar să ne ofere șansa să avem un portret realizat de ei. Înseamnă toți expozanții care s-au chinuit să ofere ceva interesant pentru miile de oameni, fie că vrei să îți cumperi sau doar să te plimbi printre evenimente. Înseamnă zona de gaming, un pavilion imens dedicat împătimiților. Înseamnă prezența forțelor navale, care ne-au învățat cum să folosim un pistol, o lunetă, o pușcă.

Și nu în cele din urmă, înseamnă COSPLAY. M-am bucurat foarte mult să văd atât de mulți oameni în costume, unele mai frumoase și mai complexe decât celelalte. Au existat concursuri (cu calificare la Japan Expo) dar au fost extrem de mulți care și-au dorit doar să reprezinte un personaj și au avut șansa să o facă. Asta este ce a făcut evenimentul atât de colorat, de prietenos. Este ce îți dădea „voie” să te duci să faci poze cu oamenii, să te împrietenești cu ei.

Nu poți descrie suficient de bine ce se întâmplă la Comic-Con, pentru că pierzi exact ce îl face special: atmosfera, bucuria oamenilor, energia, prietenia, lipsa barierelor și a prejudecăților. Mulțumim pentru un eveniment atât de frumos.

Ca să va convingeți și voi, vă invit să vedeți pozele făcute de Carlos Funes, fotograful Teen Art Out aici

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »