Concert extraordinar de Craciun la Muzeul National Cotroceni

 

MUZEUL NAŢIONAL COTROCENI

Comunicat de presă

14 decembrie 2011

 

Concert extraordinar de Crăciun susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova la Muzeul Naţional Cotroceni

 

Muzeul Naţional Cotroceni încheie seria evenimentelor dedicate aniversării celor 20 de ani de existenţă (1991-2011), miercuri, 14 decembrie 2011, orele 18.00, cu tradiţionalul Concert de Crăciun, susţinut de Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, dirijată de Cristian Florea, avându-le ca soliste pe Maria Montserrat Florea şi Tina Munteanu.

Orchestra Naţională de Cameră a fost fondată în primăvara anului 1988 la iniţiativa dirijorului Alfred Gherşfeld (actualmente stabilit în SUA).

Orchestra își desfășoară activitatea în cadrul Sălii cu Orgă, instituție concertistică de stat din Chișinău. Ansamblul este cunoscut în lume graţie numeroaselor turnee artistice pe care le-a întreprins în Spania, Franţa, Italia, Germania, Elveţia, Rusia, Ucraina, România, Turcia, Israel, SUA, Iordania, dar și pentru înalta măiestrie interpretativă şi repertoriul vast.

Membrii orchestrei sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior muzical din Chişinău, Moscova, Nijnii Novgorod, fiecare muzician fiind şi solist şi interpretând concerte pentru instrument solo şi orchestră. De asemenea, membrii orchestrei formează şi diferite ansambluri instrumentale: trio, cvartete, cvintete de coarde, precum şi ansambluri cu pian, clavecin, instrumente aerofone.

Printre perfomanţele Orchestrei Naţionale de Cameră se înscrie şi înregistrarea CD-ului în colaborare cu trompetistul francez Bernard Soustrot, a cărui lansare a avut loc la Teatrul Montansier de Versailles.

Fiind incluşi în componenţa Orchestrei Simfonice Europene, fondată de Cristian Florea, muzicienii din Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova au avut onoarea de a acompania pe diverse scene din Europa mari personalităţi din lumea muzicii, printre care tenorii Placido Domingo şi Jose Carreras.

La 4 septembrie 2011, Orchestra Națională de Cameră din Chişinău a evoluat cu mare succes pe scena Ateneului Român în cadrul celei de-a XX-a ediții jubiliare a Festivalului Internațional ”George Enescu” cu programul: ”Serenade for violin, strings, harp and percussion de Bernstein”, ”Concertul nr.1 pentru orchestră de coarde de Sigismund Toduţă” și ”Simfonia camerală de Dubosarschi”.

În programul Concertului de Crăciun organizat de Muzeul Naţional Cotroceni figurează lucrări semnate: Bach, Gounod, Vivaldi, Sarasate, Anderson, Albinoni, Rahmaninov, Haendel-Halvorsen, Piazzola, Strauss, Suită de colinde românesti si internationale.

Concertul va avea loc în Sala Unirii, iar accesul se va face pe la Poarta Leul, până la orele 17.45.

 

Mulţumindu-vă pentru că aţi fost alături de instituţia noastră în acest an aniversar,

colectivul Muzeului Naţional Cotroceni vă urează Sărbători Fericite!.

 

 

Partener principal: Apa Nova

 

Partener: Konica Minolta

 

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Bucureşti FM, RFI Romania, Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", Cronica Română, Onlinegallery.ro, România Liberă, Căminul, Şapte Seri, Traveller Magazin, Revista Istorie şi Civilizaţie, LiterNet.ro, Senso TV, Revista online Art Out, Revista ”Vacanţe la ţară”, Fundaţia Culturală ”Magazin Istoric”, Diplomat Club, Spectacole Bucuresti, Historia.

 

Persoană de contact:

Ştefania Ciubotaru

021317.31.06

relatiipublice@muzeulcotroceni.ro

 

 

 

Print Friendly

Laura Lucia Mihalca

Artist vizual, curator, jurnalist -Președinte revista Art Out -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *