Cărămizile în forme ciudate ar putea revoluționa sustenabilitatea clădirilor

http://freshome.com/oddly-shaped-brick-could-revolutionize-sustainable-building/
http://freshome.com/oddly-shaped-brick-could-revolutionize-sustainable-building/

Un atelier de design din Columbia atacă una dintre provocările arhitecturale continue de producere a energiei folosind un material de construcție tradițional inedit : cărămida.

Sumar Design and Architecture, o întreprindere specializată în construcții sustenabile a creat Blocul Termodisipitor, un material de construcție ceramic, ca o alternativă favorabilă la cărămizile tradiționale din lut. Blocul este construit în formă dreptunghiulară cu un triunghi scalen neregulat, lipit în partea din față a acestuia. Unghiul are câteva avantaje : forma permite ventilarea de-a lungul suprafeței clădirii, reducând căldura care este absobită în interiorul clădirii. De asemenea, ajută la protejarea suprafeței de interacțiunea directă cu razele solare, reducând ulterior transferul de căldură.

Mai mult decât atât, blocurile pot fi combinate sub diferite forme, iar canalurile adânci prevăzute mai adaugă și izolarea fonică pe lista lor de beneficii. Această formă inedită te duce cu gândul la argila decorativă de pe coasta de vest a fațadelor de la jumătatea secolului, însă, spre deosebire de această caracteristică distinctivă, aceste cărămizi sunt mai mult decât decorative.

Sursă : http://freshome.com/oddly-shaped-brick-could-revolutionize-sustainable-building/

Andra Olari

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »