Altona Fischmarkt

Altona Fischmarkt

Altona Fischmarkt din Hamburg a trecut, de-a lungul timpului, de la o simplă piaţă duminicală de peşte la una unde se găseşte absolut orice, de la plante tropicale la accesorii şi haine, toate la un preţ incredibil de mic.
download
Bineînţeles, orele matinale s-au păstrat, piața fiind deschisă între 5 și 9 și jumătate. Suficient timp însă pentru ca vânzătorii să țipe că vând 3 ananași pentru 10 euro, pentru concerte în hala îmbibată cu mirosuri de mâncare (bazate, bineînțeles pe pește), pentru barurile improvizate pe culoarele dintre tarabe să fie case pentru zeci de povești.
download (1)
Fischmarkt este un loc extrem de aglomerat, unde oamenii se deplasează precum mașinile din centrul orașului la ore de vârf: pe două sensuri, bara la bară, lent. Nu prea ai cum să te împotrivești curentului, decât în spaţiile mai largi ce dau ori înspre Elba, ori înspre districtul Saint Pauli (printre cele mai faimoase şi totuşi rău-famate districte ale orașului).
download (2)
Farmecul din Fischmarkt este dat de oamenii de toate vârstele, toate fizionomiile, adunați într-un singur loc în care tu, dacă nu vrei să te aventurezi în licitații pentru palmieri, pește, târguit pentru o eșarfă sau un colier, te poți lăsa liniștit purtat de val și observa spectacolul umanității.

download (3)

Miruna Gaman

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »