Actorul IstvanTeglas ajută copiii speciali prin spectacolul Chutney

Actorul IstvanTeglas ajută copiii speciali prin spectacolul Chutney

Actorul IstvanTegas împreună cu Valentina Popa și Vitalie Bichir vin în ajutorul copiilor cu nevoi speciale, găzduiți de unicul centru de consiliere și asistență pentru persoane cu autism din orașul Buzău.Artiștii au dedicat spectacolul“Chutney”în scopul strângerii de lucruri necesare îngrijirii celor 139 de copii cu autism aflați în grijacentrului din Buzău.
Spectacolul Chutney, un proiect Teatru La Masă, cu Istvan Teglas înrolul principal face parte din programul evenimentului„Cufărul cu zâmbete – Fii special pentru un copil special“, care arelocsâmbătă, 26 octombrie, întreorele 12.00 şi 19.00, încafeneaua La mine-n copac (str. Lipscani nr. 43, PasajulȘelari).
“Cufărul cu zâmbete-Fii special pentru un copil special”estesingurulevenimentartistico-educativdedicatstrângerii de lucruripentrucopiiiaflațiîngrijaCentrului de consiliereșiasistențăpentrupersoane cu autism din orașulBuzău.
Artiști din domeniulteatral, precumșicelmuzical, s-au alăturatinițiativei de ajutorare a copiilormarginalizați.
Programulevenimentului“Cufărul cu zâmbete – Fii special pentru un copil special”esteurmătorul: întreorele 12.00-16.00 pisicilestrăzii, Streetcats, s-au gătit special pentruatelierul de joacă.
Ulterior, întreorele 16.00-17.30, spectatoriivorasista la întâlnireaculturalădintrebucătărieşiteatruprinvizionareaspectacolului „Chutney“ – cu actoriiIstvanTeglas, ValentinaPopaşiVitalieBichir. Chutneyestesingurapiesă de teatruîn care actoriigătescşijoacăînacelaşitimp.
La final, după „Chutney“, de la ora 17.30 până la ora 19.00, oameniiveniţipentrufaptebunevoravea parte de un concert instrumental condus de Muse Quartet. Grupul instrumental Muse Quartet este un cvartetclasicîmbrăcatînformănonconformistă. Repertoriulabordatcuprindemuzică de film, tangouri, jazz, blues şi cover-uri.
Înființatîn 2012, Centrulpentrucopiii cu autism din Buzău se ocupă de integrareaînsocietate a 139 de copii, dintre care 39 suntabandonați de părințiilor.
Copiii, cu vârste între 3 și 16 ani, au nevoie de hăinuțe, jucării de lemn, șervețele umede și scutece de unică folosință (pamperși). Obiectele strânse în urmae venimentului de pe 26 octombrie, vor fi transportate a douazi la centrul din Buzău.
Istvan Teglas despre spectacolul Chutney: “Eu vreau să fac parte din lucruri în care să mă regăsesc într-un fel sau altul şi pentru că mi-e şi foarte greu uneori să mă înţeleg. De fapt, eu sunt un om foarte clar şi simplu, doar că până când ajungi să faci lucruri, te întâlneşti cu oameni, cu situaţii, şi s-ar putea ca această chestie pe care o ai tu sau o vrei tu să ajungă să devină total altceva şi de fapt tu să nu vrei lucrul ăsta. Cu piesele astea, cum e şi cu „Chutney“, insist să rămână cumva ceva din mine acolo care de undeva din spate vine şi vrea să se arate într-un fel sau altul. Şi în legătură cu spectacolul acesta cred că aşa şi e.”

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »