10 motive pentru care sa mergi la Comic-Con

Inca un pic si vine 27 Mai, si anume prima zi a East European Comic Con, un eveniment mult-asteptat. Am zis sa va prezentam mai jos 10 motive pentru care sa mergi la Comic-Con.

  1. Atmosfera – Cel mai important lucru despre Comic-Con este atmosfera, spiritul unei comunitati care iti ofera ceva nou si inedit. Este ceva ce te atrage, unde poti sa iti petreci zile intregi si sa nu te plictisesti, unde mereu vei gasi ceva frumos, ceva pentru tine sau pentru altcineva.
  2. Invitatii – Motivul cel mai evident pentru care vine cineva, sa fie aproape de acei oameni care ne fac viata mai buna prin filmele si serialele din care fac parte, langa care putem sa fim, fie ca este la panel, fie ca putem sa ne facem o poza cu el sau ea, sau sa luam un autograf. Inca un pic si putem sa ne intalnim cu Mark Pellegrino, Charles Dance, David Anders, Sylvester McCoy, Daniel Portman sau Gemma Wheelan. Mai mult, poti vedea cospplayeri, artisti de benzi desenate, graficieni si multi altii.
  3. Povesti de viata – Stiu ca am vorbit despre actori si invitati, dar un lucru cu care pleci cu adevarat este o poveste de viata. Sa auzi cum a fost drumul lor in viata, cum au ajuns unde sunt, prin ce au trecut. Pentru putin timp devii parte a povestii lor de viata, poti sa ii intrebi ce vrei, poti sa afli mai multe. Anul trecut, de exemplu, Manu Benett a facut o Haka, un dans traditional de lupta, pe scena, alaturi de participanti. Sunt experiente de viata, din care poti invata.
  4. Prieteni – Fie ca vii cu prieteni sau vii stiind ca vei cunoaste pe cineva acolo, este o experienta care poate forma si intari relatii. Este un loc unde nu conteaza diferentele si certurile atat de mult cat conteaza faptul ca ne aduce ceva impreuna, ne plac aceste filme, acesti actori, acest stil de viata. Vei gasi oameni frumosi si deschisi, care sunt in multe feluri la fel ca tine. Iar daca totusi vii cu prieteni, va fi o experienta unica pentru voi toti.
  5. Costume – Nu poate exista Comic-Con fara Cos-Play. Poate parea intimidant pentru cineva la inceput, dar nu trebuie sa fie asa. Este momentul in care poti sa fii creativ, fie ca iti faci tu un costum sau il cumperi. Poti sa iti imaginezi cum ar fi sa fii un personaj pe care il iubesti. Poti sa admiri costumele altora. Este un eveniment in sine numai sa vezi aceasta sarbatoare a costumelor, a imaginatiei, a universurilor.
  6. Libertatea de a fi tu – Cred ca oarecum este subintelesa si in motivele de pana acum, dar este ceva atat de important incat merita sa fie mentionat. Comic-Con este locul unde te duci sa fii tu, unde gasesti mereu ceva sa iti placa, ceva ce nu este atat de usor de intalnit in restul anului. Este locul unde nimeni nu te judeca, unde lumea se bucura sa te vada oricat de ciudat imbracat(a)/machiat(a), este locul unde stii ca vei fi inteles, ca vei gasi oameni ca tine, ca poti sa te bucuri si sa te exprimi cu adevarat si ca asa vei fi parte a unei comunitati.
  7. Organizare – Nu pot sa nu laud ce organizare buna este la Comic-Con si cum merge totul atat de lin si fara incidente si mereu poti gasi pe cineva sa te ajuta. E o incercare titanica, dar ei reusesc sa o faca. Osric Chau a spus anul trecut ca nu ii venea sa creada cat de bine organizat este si cum nu exista incidente deloc, cat de bine lucreaza voluntarii. Cineva s-a gandit la toate pentru ca tu sa ai o experienta frumoasa la Comic Con.
  8. The Throne & Other props – Sunt multe lucruri care definesc Comic-Con-ul, si unul este, desigur, Game of Thrones. Dar nu ar putea sa existe o Urzeala a Tronurilor fara un tron, asa ca, fara doar si poate, tronul original HBO a devenit un obiect de referinta. Cum intri vezi coada de oameni care asteapta sa isi faca si ei o poza pe faimosul tron de fier. Desigur, surprizele nu se opresc aici, anul trecut fiind prezent si un Tardis. Exista photo booth-uri, exista standuri, exista afise. Tot ce trebuie.
  9. Gaming – Toata aceasta lume a fantasticului nu se regaseste doar in filme si seriale, ci si in jocurile video. Impatimitii pot concura intr-o arena dedicata lor, dar pot si sa ii observe pe altii mult mai buni si experimentati cum se joaca. S-au facut etape, concursuri, turnee iar cei mai buni se vor bate chiar acolo. Pentru cei carora le plac jocurile, dar nu video, exista, desigur, si o zona de boardgames.
  10. Amintiri frumoase – Suna cliseic si melancolic, dar chiar este ceva de care iti amintesti cu drag, care iti arata ca exista normalitate, ca exista o comunitate in aceasta lume mai ferita de reflectoare. Iti amintesti peripetiile, bucuria de a fi acolo, energia oamenilor, toate cate inveti si descoperi.
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Translate »