Victoria și al ei husar
Victoria și al ei husar
Pe 25 iunie am asistat la un spectacol de excepție – Victoria și al ei husar, producție a Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” care s-a desfășurat pe scena Sălii Mari a Palatului Copiilor.
„Victoria și-al ei husar”, operetă în trei acte, scrisă de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, redă povestea de dragoste dintre frumoasa Victoria și husarul Koltay.
Subiectul merge dincolo de idila dintre cei doi protagoni;ti, fiind o frumoasă poveste ce se desfășoară în diferite colțuri ale lumii, de la peisajul însorit al Japoniei, la pitorescul oraș Sankt Petersburg, pentru a ajunge apoi într-un un orășel din Ungaria.
Primul război mondial și anii ce i-au urmat pun dragostea lor la mari încercări. Victoria, crezându-și iubitul mort în război, se căsătorește cu un distins diplomat american, pe numele său John Cunlight. Însă viața o readuce pe Victoria față în față cu Koltay, prima sa iubire. Deznodământul? Vă invităm să îl aflați!…ne este prezentat pe site-ul Operetei Naționale.
Spectacolul a impresionat prin organizare, amploare și mai ales prin expresivitate. Publicul nu e atras doar de un fir al acțiunii cu multe intrigi, ci mai ales de plurivalența actorilor, de puterea rolurilor pe care aceștia și le asumă total – dialoguri, muzică, gestică și mimică etc.
Ceea ce place la spectacol este calitatea dialogurilor, ironiile și aspectele comice care apar de-a lungul poveștii, dar și dansurile și muzica extraordinare.
Dinamismul, atenția la detalii, sensibilitatea, finețea și rafinamentul, sunt atribute frecvente pentru Victoria și al ei husar, care impun această producție pe linia evenimentelor care merită văzute, dacă doriți o oază de liniște, deconectare, poveste dintr-un alt timp.
Pentru detalii, vedeți clipul de aici – https://www.youtube.com/watch?v=At4XWbNJUbM.
Recenzie de Laura Lucia Mihalca